Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2020, 11:11
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Podozrivý biznis podpredsedu Smeru. Dal zarobiť firme, tá mu potom výhodne postavila chatu

POLITIKA JURAJ BLANÁR
Uložiť Uložené

Podpredseda strany Smer Juraj Blanár je spoluvlastníkom chaty v lukratívnej oblasti Terchovej s výhľadom na Malú Fatru. Aktuality zistili niekoľko nezrovnalostí, ktoré politik odmietol vysvetliť.

Podpredseda strany Smer-SD Juraj Blanár je spolumajiteľom chaty, ktorá podľa zistení portálu Aktuality.sk vyvoláva viacero otázok. Trojpodlažná nehnuteľnosť v chatovej oblasti obce Terchová má podľa odborníčky hodnotu 350 až 600-tisíc eur. 

Chatu stavali v rokoch 2012 a 2013. Aktuality od dôveryhodného zdroja zistili, že za ňu Juraj Blanár zaplatil iba okolo 80-tisíc eur. Peniaze mali ísť istej stavebnej firme SOAR, ktorú vedie ako konateľ a spoločník Gregor Hudec – bratranec exsmeráka Juraja Podmanického. 

Otázky vyvoláva skutočnosť, že firma SOAR dostávala zákazky od Žilinského samosprávneho kraja, ktorý Juraj Blanár viedol v rokoch 2005 až 2017, teda aj v čase, keď chatu postavili.

Domov
Zdieľať
Diskusia