Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2020, 15:52
Čas čítania 1:30
Daniel Mikolášik

Kanye West opäť kandiduje? Zvolal predvolebný míting, rozplakal sa tam a sľúbil legalizáciu marihuany

POLITIKA KAMPAŇ KANYE WEST
Uložiť Uložené

Okrem iného tiež skonštatoval, že sa porozpráva s Markom Zuckerbergom o rýchlejšom a stabilnejšom internete v Afrike.

Steve Kramer, člen kampaňového tímu Kanyeho Westa, len pred necelým týždňom prišiel s informáciou, že americký raper sa nakoniec vzdáva kandidatúry na prezidenta USA. Potvrdil to newyorskému magazínu Intelligencer. „Je mimo hry,“ povedal Kramer.

Odporúčané
Kanye West zrušil kandidatúru na prezidenta USA. Tvrdí to člen jeho volebného štábu Kanye West zrušil kandidatúru na prezidenta USA. Tvrdí to člen jeho volebného štábu 15. júla 2020, 11:34

Podľa najnovších informácii to však vyzerá tak, že si to Kanye predsa len opäť rozmyslel. Tesne pred uzávierkou hlasovacích lístkov v rámci amerických prezidentských volieb 2020 v štáte Južná Karolína zorganizoval predvolebný míting, počas ktorého odhalil aj samotný volebný program, informuje The Washington Post.

Na prvom oficiálnom stretnutí s voličmi v meste Charleston prišiel raper v nepriestrelnej veste s nápisom Security a takmer každou vetou perlil kontroverznými výrokmi. Počas prejavu sa venoval najmä témam interrupcií, otroctva, náboženstva či legalizácie marihuany.

Kanye West opäť kandiduje. Na predvolebnom mítingu sa rozplakal a uviedol, že zlegalizuje marihuanu pre všetkých
Zdroj: TASR/AP

Celú kampaň zahájil emotívnym výstupom a počas debaty o interrupciách sa rozplakal. Vraj aj jeho manželka a matka štyroch detí Kim Kardashian sa v roku 2013 pri prvom otehotnení rozhodovala, či pôjde na potrat. Nakoniec však manželov osvietil Boh a Kim zákrok nepodstúpila. 

Interrupcia by podľa jeho slov nemala byť nelegálna, avšak chce voči nej bojovať lepšími opatreniami na podporu zachovania tehotenstva. Do úvahy by vraj mohlo prísť aj odmeňovanie pôrodov. Okrem problematiky potratov a podpory slobodných matiek sa Kanye rozhovoril aj o otroctve.

Odporúčané
Chce bojovať proti očkovaniu, potratom a policajnej brutalite. Myslí Kanye West kandidatúru na prezidenta naozaj vážne? Chce bojovať proti očkovaniu, potratom a policajnej brutalite. Myslí Kanye West kandidatúru na prezidenta naozaj vážne? 8. júla 2020, 20:30

Mnohých však šokoval konštatovaním, že Harriet Tubman, jedna z najznámejších afroamerických abolicionistiek, ktorá v 19. storočí bojovala za zrušenie otroctva, otrokov v skutočnosti neoslobodila.

„Otrokov iba nechala pracovať pre iných bielych pánov,“ uviedol West. Z publika, v ktorom bolo niekoľko stoviek ľudí okamžite vypukli hlasné povzdychy a nezrozumiteľný šepot. „No tak, človeče,“ zakričal jeden z prítomných.

Raper a aktuálny kandidát na prezidenta, ktorý na Floride už pripravil kampaňový tím zložený zo 180 ľudí, tiež uviedol, že chce, aby bola marihuana legálna pre všetkých alebo to, že sa porozpráva s Markom Zuckerbergom o rýchlejšom a stabilnejšom internete v Afrike.

Stále však nie je úplne stopercentné, či kandidatúru Kanye myslí vážne, alebo sa snaží len dostať do povedomia fakt, že o pár dní vydáva v poradí desiaty štúdiový album. Ten mal spočiatku niesť názov God’s Country, teraz však všetko nasvedčuje tomu, že sa bude volať Donda (pozn. red.: meno jeho zosnulej matky).

Odporúčané
Kanye West avizuje nový album. Názov napovedá, že opäť pôjde o kresťanský gospel Kanye West avizuje nový album. Názov napovedá, že opäť pôjde o kresťanský gospel 30. júna 2020, 9:51

O prezidentskej kandidatúre na verejnosti hovoril prvýkrát v roku 2016, keď vydával album The Life Of Pablo. Neskôr oznámil, že sa to týka až volieb v roku 2024. Aby však tento rok mohol kandidovať aj v štáte Južná Karolína, musí ešte dnes (v pondelok) do večera vyzbierať 10-tisíc podpisov.

Domov
Zdieľať
Diskusia