Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2020, 20:30
Čas čítania 1:18
Viktor Kniš

Chce bojovať proti očkovaniu, potratom a policajnej brutalite. Myslí Kanye West kandidatúru na prezidenta naozaj vážne?

OSOBNOSTI KANYE WEST
Uložiť Uložené

Aj keď mu odborníci veľké šance nedávajú, možno budeme mať možnosť prvýkrát sledovať, ako sa vo voľbách prezidenta darí raperovi.

Zdá sa, že Kanye West myslí svoju kandidatúru na prezidenta Spojených štátov vážne. V aktuálnom rozhovore pre Forbes prezradil aj detaily o tom, aké názorové premisy bude zastávať a postupne sa tak profiluje pred svojimi voličmi.

Uviedol, že je proti očkovaniu, interrupciám a taktiež je veľmi skeptický, pokiaľ ide o vakcínu proti ochoreniu Covid-19. Radšej  by sa vrátil k systému vzdelania „strach a láska k Bohu.“

Prezradil, že kampaň chce založiť na znázornení narodeninovej oslavy, pretože keď vyhrá on, budú to narodeniny pre každého. Jeho slogan je ešte skrátenejšou verziou „Yes we can“ Baracka Obamu: „Yes“. 

V najbližšej dobe má v pláne Kanye West navštíviť Biely dom, aby oficiálne potvrdil kandidatúru. Už teraz sa však vyhranil voči jednému z dvoch najväčších adeptov na hlavu USA – Joeovi Bidenovi: „Obama je výnimočný, Trump je výnimočný. Tvrdíme, že Kanye West je výnimočný. Amerika potrebuje výnimočných ľudí, ktorí ju budú viesť. Bill Clinton? Výnimočný. Joe Biden nie je výnimočný,“ povedal Kanye West. 

V kampani budú známemu raperovi pomáhať aj dvaja populárni ľudia na sociálnych sieťach – jeho manželka Kim Kardashian a technologický magnát Elon Musk. Z neho by chcel Kanye West v prípade úspechu spraviť hlavu vesmírneho programu.

Odporúčané
Kanye West oznámil prezidentskú kandidatúru, podporil ho Elon Musk. Môže byť raper hlavou Spojených štátov? Kanye West oznámil prezidentskú kandidatúru, podporil ho Elon Musk. Môže byť raper hlavou Spojených štátov? 5. júla 2020, 15:04

Kanye West kandidovať technicky môže, aj keď stále nie je jasné, či to naozaj myslí vážne. Nie je známe, či sa už o post prezidenta uchádza aj oficiálne s podaním potrebných dokumentov, lehota na zaradenie nezávislých kandidátov na volebné lístky zatiaľ v mnohých štátoch USA neuplynula.

Kandidatúru oznámil prostredníctvom Twitteru ešte 5. júla. „Musíme teraz uskutočniť prísľub Ameriky tým, že budeme veriť Bohu, zjednotíme našu víziu a budeme budovať našu budúcnosť. Kandidujem za prezidenta Spojených štátov," napísal West v príspevku na Twitteri, ku ktorému pridal vlajku USA a hashtag #2020VISION.

Kanye West dlhodobo podporoval Donalda Trumpa, viackrát ho navštívil aj v Bielom Dome. Voľby sa budú v USA konať začiatkom novembra 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia