Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2020 o 14:21
Čas čítania 0:59
Viktor Kniš

Šeliga: Matovič ma poriadne naštval, ale Fico patrí do väzenia

NEWS JURAJ ŠELIGA
Uložiť Uložené

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga tvrdí, že diplomovka Matoviča síce je problém, ale radšej strpí súčasného premiéra, ako by mal dopustiť návrat Roberta Fica.

Juraj Šeliga v relácii Na Telo Plus opäť komentoval plagiát diplomovky Igora Matoviča, pričom spomenul, že nemá v pláne povaliť kvôli nej vládu, pretože hrozí, že by sa k moci opäť dostsal Robert Fico. Ten podľa podpredsedu vlády zo strany Za ľudí patrí do väzby ako Jankovská alebo Norbert Bödör.

„Igor Matovič ma poriadne naštval, lebo je to hanba. Ospravedlnil som sa preto aj občanom. Tri týždne riešime diplomovky preto, že si niekto nevedel urobiť domácu úlohu a teraz ho to dobehlo. A toto rieši krajina v situácii, keď sa na nás valí kríza," uviedol Juraj Šeliga.

Odporúčané
Igor Matovič ukazuje mušle, kávu, informuje, že ide na pivo a hranolky. Čo vyvádza premiér v Bruseli ako pokročili rokovania? Igor Matovič ukazuje mušle, kávu, informuje, že ide na pivo a hranolky. Čo vyvádza premiér v Bruseli ako pokročili rokovania? 19. júla 2020 o 9:01

Hosťom v relácii bol aj poslanec Národnej rady Richard Raši z tzv. „Pelleho jedenástky,“ ktorá opustila Smer pred niekoľkými týždňami. Aktuálne zbierajú s Petrom Pellegrinim 10-tisíc hlasov, aby mohli založiť stranu Hlas - sociálna demokracia. Richard Raši zároveň oznámil, že bude s kolegami od pondelka zbierať podpisy na odvolávanie premiéra Matoviča, ktorého škandál s diplomovou prácou považuje za hanbu.


Matovič podľa Rašiho vyhral voľby „volebným podvodom,“ pretože všetkým tvrdil, že zlodejov a klamárov odstráni z politiky a teraz sa sám priznal, že je zlodej. Podľa Rašiho je rozdiel medzi Matovičom a Dankom, ktorého kauza ukradnutej rigorózky rezonovala ešte pred rokom a pol. V tom čase sa Raši ku kauze nevyjadroval. 

Šeliga povedal, že hlasovanie niektorých koaličných poslancov prevažne z OĽaNO za návrh opozičnej ĽSNS o interrupciách považuje za jasné porušenie koaličnej zmluvy. V diskusii opäť riešili aj tému voľby generálneho prokurátora a blížiacu sa voľbu predsedu strany Za ľudí, kde bude pravdepodobne kandidovať aj Juraj Šeliga. 

Domov
Zdieľať
Diskusia