Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
15. júla 2020, 23:53
Čas čítania 1:33
Adam Smeták

Pošlite mi 1000$, dostanete 2000, hlásali twitterové účty Muska či Obamu. Hackerskému útoku naleteli tisícky ľudí

NEWS TWITTER
Uložiť Uložené

Sociálna sieť postupne útok likviduje.

V stredu večer nášho času došlo k rozsiahlemu hackerskému útoku na sociálnej sieti Twitter. Zatiaľ neznámi útočníci prebrali účty desiatkam známych osobností. Následne cez ne vyzvali followerov, aby im poslali peniaze v Bitcoinoch na konkrétnu adresu. Sľubovali za to dvojnásobnú odmenu. 

Napadnuté boli účty Elona Muska, Kanyeho Westa, Baracka Obamu, prezidentského kandidáta Joa Bidena, Apple, Uberu a množstvo ďalších. Útočníci takto získali najmenej 113 000 dolárov (v prepočte takmer 100-tisíc €).

Pred polnocou sociálna sieť oznámila, že si je útoku vedomá a pracuje na jeho odstránení. Medzi hacknutými účtami boli aj účty @bitcoin, @ripple, @coindesk, @coinbase a @binance spojené s kryptomenami. Všetci hacknutí zverejnili rovnakú správu, ktorá vyzývala na odoslanie ľubovoľného obnosu v BTC s prísľubom, že naspäť bude poslaný dvojnásobok.

Domov
Zdieľať
Diskusia