Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s kultúrnym centrom Nová Cvernovka.
3. júla 2020, 15:55
Čas čítania 1:29
redakcia

Leto v Novej Cvernovke sa začína už dnes. Toto všetko ťa čaká na otváracom večeri

FILMY A SERIÁLY NOVÁ CVERNOVKA
Uložiť Uložené

V programe nájdeš filmy, dobré jedlo i koncerty.

Leto pod Palmou je séria podujatí v parku kultúrneho a kreatívneho centra Nová Cvernovka. Počas letných mesiacov v ňom návštevníci zažijú každodenný kultúrny program, ktorého súčasťou budú inscenácie nezávislých divadelných súborov, vystúpenia alternatívnych hudobných interpretov a DJov, letné kino s dokumentárnymi i hranými filmami a nebude chýbať ani kvalitná súčasná slovenská literatúra.

Leto v Novej Cvernovke zahájime v novom verejnom parku, na ktorého dokončení sa bude pracovať aj v priebehu leta. Na jeho vybudovanie sa použil stavebný odpad - suť, ktorá vznikla počas rekonštrukcie budovy. Ekologickým spôsobom, vlastnými rukami a s pomocou mnohých dobrovoľníkov a verejnosti sa premenila suť na park susediaci s bývalou fabrikou na výrobu olejov Palma.

Pestrý program, ktorý vzniká aj vďaka podpore Nadácie VÚB - dlhodobého partnera živej kultúry v Novej Cvernovke, preto nesie názov Leto pod Palmou. Podujatia v exteriéri sa budú konať každý deň a potrvajú až do konca augusta. Návštevníci zažijú outdoorové divadelné predstavenia, prednášky i diskusie.

Nová Cvernovka
Nová Cvernovka Zdroj: FB Nová Cvernovka

Už druhú sezónu bude Park de Palma hostiť úspešné a takmer vždy vypredané letné kabaretné predstavenie Apokabaret, v ktorom sa prelína divadlo, hudba a existenciálne témy našej civilizácie.

Každý utorok sa v parku budú premietať dokumenty, ktoré sa uvádzali na renomovanom Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ozvěny Ji.hlavy. Súčasťou týchto večerov budú aj diskusie s filmovými tvorcami a kritikmi. Program Leta pod Palmou nezabúda ani na literatúru - literarnyklub.sk na čítaniach predstaví súčasných slovenských či českých autorov a ich tvorbu.

Letné kino s hranými filmami sa bude konať takmer každý štvrtok počas celého leta. Diváci si budú vyberať z nových filmov, ale aj overených klasík. Piatky a soboty sa bude žúrovať na párty alebo koncertoch.

Nová Cvernovka
Nová Cvernovka Zdroj: FB Nová Cvernovka

Na otváracom večeri Leta pod Palmou, ktorý sa uskutoční v piatok 3. júla 2020, sa predstaví projekt Moniky Midriakovej - Leto s Monikou (predtým Monikino kino), ktorý v sebe nesie odkaz na slávny Bergmanov film, hravé melódie vhodné na snívanie aj tancovanie, jemné gitary, elektroniku a vtipné súčasné texty.

Návštevníci počas leta zažijú aj koncerty kapiel Živé kvety, Raptor Koch, Bad Karma Boy či Vojdi, ale aj narodeninovú párty DJky a producentky B-Complex. Každú nedeľu sa bude v parku oddychovať na komunitnom posedení, pri grilovačke alebo len tak na detskom ihrisku a s limonádou v ruke.

Leto pod Palmou 2020 sa môže začať! Viac informácie nájdeš na FB evente  alebo na webe Novej Cvernovky - www.novacvernovka.eu.

Domov
Zdieľať
Diskusia