Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2020, 11:13
Čas čítania 1:43
Viktor Kniš

Pellegrini reaguje na 100 dní Matovičovej vlády: Sú ešte horší, ako som očakával

POLITIKA PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini s desiatkou odídencov zo strany Smer komentuje, ako Igor Matovič zvládol prvé tri mesiace vládnutia, ktoré boli ovplyvnené hlavne bojom s pandémiou.

Peter Pellegrini priznal, že síce je bežné, že má vláda za normálnych okolností 100 dní na aklimatizáciu, za aktuálnych okolností je to však podľa neho nemožné. 

Pellegrini chce vidieť plán, ako zachrániť ekonomiku

 „Učiť sa a rozpozerávať nebolo kedy a vláda musela konať okamžite. Na úvod som rád, že vláda sa snažila urobiť maximum, aby sa znížila miera úmrtnosti a riziko nákazy na COVID-19,“ povedal Peter Pellegrini a uznal, že prvú vlnu zvládla Matovičova vláda veľmi dobre, aj keď s chybami.

Dodáva, že musíme stáť na dvoch nohách – ekonomickej a zdravotnej. Tvrdí, že síce je zdravotná v poriadku, ale ekonomická podľa neho začína byť chromá, hovorí symbolicky. Vidí problém v tom, že pomoc vlády ekonomike bola veľmi slabá.

„Mrzí ma, že sa stále dodnes s najväčšou frekvenciou na televíznych obrazovkách vyjadrujú konzília zdravotné,“ kritizuje Pellegrini s tým, že by radšej videl, ako rozprávajú odborníci na ekonomiku. Komentoval aj ekonomické opatrenia prijaté vládou v stredu, ktoré sú známe ako Sulíkove kilečko: „Sú síce fajn, mnohé z nich sú sexy, sú milé a zbavia nás zbytočných papierovačiek. No zásadne nepomôžu k hospodárskemu rastu,“ vyhlásil.

Vláda podľa nemá žiadny ekonomický plán na nasledujúce obdobie aj podľa ďalšieho odídenca zo Smeru Žigu. 

Odporúčané
Boris Kollár má vraj ďalšie dieťa. Pomohol mi aj s kúpou auta za 100-tisíc, tvrdí mamička Boris Kollár má vraj ďalšie dieťa. Pomohol mi aj s kúpou auta za 100-tisíc, tvrdí mamička 25. júna 2020, 10:37

Pellegrini kritizuje Matovičove vystupovanie na Facebooku

Ďalším veľkým faktorom je podľa Pellegriniho amaterizmus vlády. „Pri rôznych rezortoch sme svedkami rýchlych, ale chybných krokov.“ Problém vidí aj na sociálnych sieťach, kde si členovia vlády vymieňajú útoky. Poukázal aj to, akým spôsobom Igor Matovič vedie svoj Facebook. 

„Po troch mesiacoch ministrovania musí byť na vás vidieť posun, žiaľ, máme tu rezorty, kde takýto posun nenastáva a mám strach, že keď nenastal za 100 dní, nenastane vôbec,“ hovorí Pellegrini. Podľa neho môžu voliči zabudnúť na predvolebné sľuby o tom, ako budú iní, transparentní a čistí. 

Pellegrini: Sú horší, ako som očakával

 „Naplnili sa naše obavy, že jediným cieľom vládnych strán bolo dostať sa k moci,“ dodal expremiér. „Musím ju označiť ako vládu veľkého sklamania a nesplnených sľubov,“ povedal Peter Pellegrini na tlačovej konferencii. Tvrdí, že vládna koalícia spravila z programového vyhlásenia vlády „zdrap papiera“

Ďalej líder odídencov zo strany Smer kritizoval obsadenie dôležitých postov podľa neho nekompetentnými ľuďmi. Hovorí o „dosadzovaní na teplé miestočká v štátnej správe.“ Kritizuje to vraj len preto, lebo mali plné ústa sľubov, akí budú iní. „Sú ešte horší, ako som očakával a verte, že som očakával veľa zlého,“ povedal Pellegrini. 

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Aj Erik Tomáš kritizoval finančnú pomoc zamestnancom a zamestnávateľov. Podľa neho ide o najslabšiu, najkomplikovanejšiu a najpomalšiu pomoc v celej Európe. Upozorňuje, že nezamestnanosť bude ešte stúpať, pretože množstvo Slovákov je v súčasnosti vo výpovednej lehote. Najvyššia miera nezamestnanosti by sa mala podľa odhadov prejaviť v lete alebo po lete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia