Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2020, 10:48
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Na medaile vyzerám „na prvú“ skôr ako Braňo Mojsej, priznala Zuzana Čaputová. Reakcie internetu ju pobavili

POLITIKA
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová pre televíziu Markíza priznala, ako vníma aktuálnu situáciu v súvislosti s jej podobizňou na medaile, ktorá sa mierne líši od reality. Ona sama v tom problém nevidí.

Pri príležitosti prvého výročia inaugurácie prezidentky Zuzany Čaputovej vyrazila kremnická mincovňa pamätnú medailu s jej portrétom. Medailu vydávajú v limitovanej číslovanej edícii – k dispozícii je 300 kusov v zlatom a 500 v striebornom prevedení. Počet mosadzných medailí je neobmedzený. Uvádzacia cena zlatej medaily je 580 eur, striebornej 39 eur.


Autorom averzu medaily s portrétom prezidentky je Štefan Novotný, ktorý tvoril aj portréty na pamätných medailách predchádzajúcich prezidentov. Zuzana Čaputová musela finálnu verziu odsúhlasiť. Teraz pre TV Markíza na výsledok zareagovala po tom, čo spustil vlnu ľudovej tvorivosti

Domov
Zdieľať
Diskusia