Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
11. júna 2020, 10:15
Čas čítania 0:46
Matej Krajčovič

V aplikácii Facebook pribudne tmavý režim. Grafy tiež závislákom spočítajú, koľko času v nej strávia každý deň

TECH FACEBOOK
Uložiť Uložené

Noviniek sa dočkajú najprv používatelia s Androidom.

Aplikácia Facebook pre Android a iOS by mala už čoskoro dostať tmavý režim, informuje Techradar.com. Podobný dizajn mobilných apiek je čoraz populárnejší, väčšina používateľov totiž verí, že je príjemnejší k ich očiam pri dlhom pozeraní na obrazovku. 

Ešte zaujímavejší však môže byť fakt, že nastavenie tmavých a čiernych farieb môže na novších smartfónoch s OLED displejimi ušetriť až 30 % energie, takže batéria tvojho telefónu sa bude vybíjať výrazne pomalšie. 

V apke Facebook pribudne tmavý režim. Grafy tiež závislákom spočítajú, koľko času v nej strávia každý deň
Zdroj: 9TO5Google.com

Deje sa tak preto, že OLED panel môže pri zobrazovaní čiernej konkrétne pixely na displeji úplne vypnúť a dosiahnuť tak ich nulovú spotrebu. 

Technologický web si všimol, že tmavý režim má dostupný malá skupina testerov s operačným systémom Android.

Odporúčané
Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie Tmavý režim v aplikáciách ti vraj na iPhonoch ušetrí až 30 % batérie 21. októbra 2019, 9:20

Tmavý kabát vlani dostal Messenger a po ňom aj Instagram či WhatsApp, čo sú všetko aplikácie patriace Facebooku. Pred pár týždňami si si tiež mohol všimnúť veľký redizajn desktopovej verzie tejto najobľúbenejšej sociálnej siete. 

V apke Facebook pribudne tmavý režim. Grafy tiež závislákom spočítajú, koľko času v nej strávia každý deň
Zdroj: Refresher.sk

Server 9TO5Google upozorňuje, že v aktualizovanej apke Facebook by sa čoskoro mali objaviť aj grafy, ktoré najväčším závislákom spočítajú, koľko času každý deň strávia prokrastrináciou a bezcieľnym skrolovaním Newsfeedu. V nastaveniach by malo byť možné aspoň zvoliť časy, počas ktorých to Facebook nebude posielať notifikácie, aby ťa zbytočne nerozptyľoval. 

V apke Facebook pribudne tmavý režim. Grafy tiež závislákom spočítajú, koľko času v nej strávia každý deň
Zdroj: 9to5google.com
Domov
Zdieľať
Diskusia