Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2020, 9:45
Čas čítania 1:42
Adrián Lukáč

Los Angeles v mierke 1:1 v Minecrafte. Viac ako 400 hráčov ho buduje už 9 rokov a zďaleka nie sú ani v polovici

Los Angeles v mierke 1:1 v Minecrafte. Viac ako 400 hráčov ho buduje už 9 rokov a zďaleka nie sú ani v polovici
Zdroj: YouTube/Greenfield Minecraft
TECH MINECRAFT
Uložiť Uložené

Najväčší Minecraft projekt. Greenfield je verná kópia LA z miliónov kociek.

Len máloktorá hra má takú širokú a vernú hráčsku základňu ako Minecraft. Práve jeho komunita je to, čo ho robí úspešným už dlhé roky. Hráči v Minecrafte nás už mnohokrát presvedčili, že sú vynaliezaví a vedia vybudovať takmer čokoľvek. Veľkých projektov už bolo niekoľko, ale teraz prišili s takým, ktorý svojou veľkosťou nemá konkurenciu.

Na projekt Greenfield nedávno upozornil používateľ Redditu @NJDaeger, jeden z piatich administrátorov servera, ktorý vo svojom príspevku ukazuje 9 ročnú prácu na projekte. 

Greenfield v0.5.3
Greenfield v0.5.3 Zdroj: Reddit/NJDaeger

Cieľom projektu Greenfield je vybudovať v Minecrafte celé Los Angeles v mierke 1:1. To znamená, že každá kocka v hre predstavuje jeden meter kubický z reálneho sveta. Na mape sa začalo pracovať v auguste 2011 a dnes ju aktívne buduje viac ako 400 hráčov. Okrem staviteľov sa na projekte podieľa aj 10 ľudí, ktorí majú na starosti manažment projektu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia