Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2020, 7:01
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Donald Trump označil ANTIFA za teroristickú organizáciu

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Americký prezident komentuje protesty v Spojených štátoch aktívne, tentokrát sa vyjadril k jednej zo skupín, ktorá podľa neho pravdepodobne iniciuje nepokoje.

V reakcii na aktuálne protesty v Spojených štátoch amerických prezident Donald Trump na Twitteri napísal, že odteraz bude krajina považovať členov ANTIFA za organizovanú teroristickú organizáciu.

Trump tak pokračuje v sérii obvinení v súvislosti s demonštráciami, ktoré vo viacerých krajinách naberajú na rozmeroch po tom, čo policajt Derek Chauvin usmrtil neozbrojeného  Georga Floyda. Strážnik Afroameričanovi kľačal niekoľko minút na krku, kým ležal spútaný na zemi. Aj keď sa sťažoval, že nemôže dýchať, Chauvin ho ďalej dusil, kým Floyd nezomrel.

Odporúčané
VIDEO: Polícia v New Yorku autom rozrazila dav protestujúcich, v Chicagu napadli policajtku VIDEO: Polícia v New Yorku autom rozrazila dav protestujúcich, v Chicagu napadli policajtku 31. mája 2020, 12:51

Antifa je skratka pre antifašistov – do tejto skupiny ľudí sa radia tí s ľavicovým politickým presvedčením, nestotožňujú sa však priamo s Demokratickou stranou. Podľa Trumpa sú to práve oni, kto v súčasnosti v uliciach vyvoláva konflikty.

Domov
Zdieľať
Diskusia