Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2020, 14:07
Čas čítania 1:06
Dominik Vetrák

Takto vyzerá gameplay na PS5. Dychberúce plachtenie a deštrukcia ti vyrazia dych

TECH
Uložiť Uložené

Demo toho, ako by mohli vyzerať hry na novej generácii konzol, vytvorilo štúdio Epic cez svoj nový Unreal Engine 5.

Epic Games ohlásilo Unreal Engine 5, software, vďaka ktorému budú vývojári po celom svete vytvárať nové hry. Ide o vylepšenú verziu Unreal Engine 4, ktorý bude okrem súčasnej generácie konzol a počítačov podporovať hlavne next-gen hardware v konzolách Xbox Series X, PS5 a najlepších počítačoch. Ak niekto pracuje v Unreal Engine 4, svoju prácu si jednoducho bude môcť prehodiť do Unreal Engine 5.

Odporúčané
10 najočakávanejších hier leta 2020. Kvôli týmto hrám sa oplatí kúpiť si konzolu 10 najočakávanejších hier leta 2020. Kvôli týmto hrám sa oplatí kúpiť si konzolu 12. mája 2020, 12:30

Najzaujímavejšími aspektmi nového enginu sú Nanite a Lumen. Vďaka Nanite budú môcť vývojári importovať akékoľvek objekty, fotografie či modely priamo do enginu, ktorý ich automaticky prerobí do hernej podoby. Ušetrí to nesmierne množstvo času, obzvlášť pri výrobe nových prostredí na next-gen konzoly.

Domov
Zdieľať
Diskusia