Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2020, 12:30
Čas čítania 6:03
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier leta 2020. Kvôli týmto hrám sa oplatí kúpiť si konzolu

TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Týchto 10 hier nám spríjemní leto.

Leto býva vždy sezónou filmových a hollywoodskych blockbusterov. Na druhej strane, videoherný svet sa tak trochu zastaví. Prebiehajú najväčšie herné výstavy a podujatia (E3, Gamescom) a vychádza menej hier než na jar, jeseň a zimu.

Dokazuje to aj tento rok. Nebyť veľkých exkluzivít od Sony, dosť by sme sa na svojich konzolách nudili. Vo výbere 10 najočakávanejších hier tohto leta (máj–august) tak nájdeš aj 3 hry, ktoré sú buď úplne na novo urobené alebo vylepšené verzie pôvodných hier. 

Odporúčané
The Last of Us 2 má vonku nový trailer! Táto hra ťa posadí na zadok príbehom, grafikou a animáciami, o akých sa ti vo videohre ani nesnívalo The Last of Us 2 má vonku nový trailer! Táto hra ťa posadí na zadok príbehom, grafikou a animáciami, o akých sa ti vo videohre ani nesnívalo 6. mája 2020, 16:09

1. The Wonderful 101: Remastered (PC, PS4, Switch) – 22. máj

Úžasná akčná hra od Platinum Games a režiséra Hideki Kamiyu vyšla exkluzívne pre konzolu od Nintenda Wii U. Konzola však bola komerčné sklamanie a nakoniec sa jej predalo len necelých 14 miliónov kusov. Jej predchodca Wii pritom predal 101 miliónov.

Veľa exkluzívnych titulov na Wii U sa tak nedostalo k hráčom a Nintendo teraz skúša priniesť tieto výnimočné hry na Nintendo Switch, novú a úspešnú konzolu. Jednou z takýchto hier je The Wonderful 101. Na súčasné konzoly ju chcelo priniesť štúdio Platinum Games, ktoré ju pôvodne vyrobilo. Zdá sa, že sa to oplatilo, keďže už za prvú hodinu od spustenia predobjednávok predali viac kópií než za celý životný cyklus konzoly Wii U. 

The Wonderful 101 je výnimočná akčná hra s originálnym level dizajnom a úžasnými postavami. Ako hráč budeš mať možnosť ovládať viacero rôznych hrdinov s rozličnými schopnosťami a špeciálnymi útokmi. Tvojou úlohou bude poraziť mimozemské sily, ktoré napadli Zem. Na futuristický svet sa budeš pozerať z pohľadu zhora. Hrateľnosť ťa bude nesmierne baviť a štýlové prevedenie hry sa postará o to, že sa nikdy nebudeš nudiť. 

2. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (Nintendo Switch) – 29. máj

Ďalšia vylepšená verzia legendárnej hry. Pôvodný titul vyšiel pre konzolu Nintendo Wii v roku 2010. Definitive Edition bude graficky vylepšené o kvalitnejšie a detailnejšie textúry a hra bude celkovo uhladenejšia. Okrem vizuálneho zlepšenia sa fanúšikovia môžu tešiť na nový koniec s množstvom bonusového obsahu, ktorý sa v pôvodnej hre nenachádzal. 

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

V Xenoblade Chronicles sa dostaneš do obrovského a dychberúceho fantasy sveta s množstvom tajomstiev, dejových zvratov a postáv, ktoré si zamiluješ. Ide o japonské RPG, takže sa musíš pripraviť na pár otravných herných mechaník príznačných pre tento žáner, no aj napriek tomu sa nesmierne zabavíš a hranie si užiješ. 

Svet Xenoblade Chronicles vznikol po tom, čo medzi sebou bojovali dvaja bohovia. Z ich tiel vzišiel všetok život. Hlavnou postavou je Shulk, ktorý postupne začne ovládať čoraz viac schopností. Na svojej dobrodružnej ceste bude mať spoločne so svojimi priateľmi a spojencami za úlohu zachrániť svet pred pohromou, a to vďaka meču schopnému vidieť do budúcnosti. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 83626 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom bude ešte lepšia hra The Last of Us: Part II ako jednotka
  • Čo všetko ponúkne Ghost of Tsushima
  • Čo musíš urobiť vo svete, kde sú ľudia menší ako mravce
  • Aké indie hry by ti určite nemali ujsť
Domov
Zdieľať
Diskusia