Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2020, 11:34
Čas čítania 1:02
Tina Hamarova

Dnes sa priprav na ochladenie aj o 20 stupňov. Cez Slovensko v noci prejde studený front

NEWS POČASIE
Uložiť Uložené

SHMÚ zároveň varuje pred silným nárazovým vetrom.

Strednú Európu čakajú nasledujúce hodiny výrazné teplotné skoky. Na Nemecko, Česko aj Slovensko sa rúti studený front, ktorý na niektorých miestach môže spôsobiť aj sneženie. Informuje web imeteo.

Na Slovensku sa výrazne ochladí v noci z pondelka na utorok. Kým dnes sa budú teploty na niektorých miestach šplhať až k 30 stupňom, v utorok sa budú pohybovať v rozmedzí od 7 do 17 °C. V Žilinskom a Trenčianskom kraji, na Horehroní a na Spiši môžu klesnúť až na 6 až 11 stupňov.

Situácia na Slovensku ale nebude tak dramatická ako napríklad v Nemecku či susednom Česku. Okrem toho, že tam bude chladnejšie, teploty naprieč krajinami budú výrazne rozdielne. 

Napríklad zatiaľ čo v centrálnom Nemecku môže snežiť pri teplote nad nulou, tak na juhu Nemecka bude až 20 °C. V Česku môže byť počas dňa v Chebe alebo v Karlových Varoch približne 5 °C, na Morave, teda o zhruba 250 km východne, sa denné teploty budú šplhať k 25 °C.

Domov
Zdieľať
Diskusia