Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2020, 8:34
Čas čítania 0:53
Tina Hamarova

Na svete je už viac ako 3 a pol milióna ľudí s koronavírusom. V čom si môžeme zobrať príklad od Nového Zélandu?

Na svete je už viac ako 3 a pol milióna ľudí s koronavírusom. V čom si môžeme zobrať príklad od Nového Zélandu?
Zdroj: TASR/AP Photo/John Minchillo
ZDRAVIE
Uložiť Uložené

V skutočnosti je však nakazených omnho viac. Lekári ale stále robia testy len v nevyhnutých prípadoch.

Celosvetový počet evidovaných prípadov koronavírusu od vypuknutia pandémie prekročil 3 a pol milióna. Európa s viac ako 1,5 miliónom nakazených z toho je stále najviac postihnutým kontinentom.

Ťažko povedať ako dlho sa to takto udrží, pretože počet nakazených v Spojených štátoch pribúda najrýchlejšie a už teraz je tam s Covid-19 1,2 milióna pacientov.

Počet aktuálnych prípadov nákazy vo svete je podľa predpokladov odborníkov vyšší, pretože mnoho krajín robí testy iba v najvážnejších prípadoch alebo u pacientov vyžadujúcich si hospitalizáciu.

Počet mŕtvych na celom svete je podľa portálu Worldometers cez 248-tisíc. Najviac, cez 68-tisíc, je tiež v USA. Španielsko, Taliansko a Francúzsko majú však dohromady viac obetí na menší počet obyvateľov. Do top tri najsmrteľnejších krajín sa za posledný týždeň pridala aj Veľká Británia, ktorá denne zaznamenáva stále stovky mŕtvych. 

Domov
Zdieľať
Diskusia