Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2020, 21:11
Čas čítania 1:03
Martin Mičuda

Ikonické Porsche 911 dostáva až 7-stupňovú manuálnu prevodovku

Ikonické Porsche 911 dostáva až 7-stupňovú manuálnu prevodovku
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://newsroom.porsche.com/en/2020/products/porsche-911-carrera-s-4s-models-manual-transmission-20685.html#" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">porsche.com</a>
TECH 911 PORSCHE
Uložiť Uložené

Konkrétne ide o základne verzie Carrera S a Carrera 4S.

V závere roka 2018 nám Porsche predstavilo už 8. generáciu ikonického modelu 911. Odvtedy sme spoznali hneď niekoľko jej derivátov, ani jeden z nich ale nemal do tohto momentu v ponuke manuálnu prevodovku. To sa ale mení, keďže nemecká športová značka práve zaradila manuál do ponuky pre varianty Carrera S a Carrera 4S.

Generáciu 992 je tak odteraz možné kúpiť nielen s 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou, ale aj s manuálnym riešením. To je v dnešnej dobe už aj medzi športovými autami  čoraz raritnejšia vec, Porsche však chce vyjsť v ústrety aj fajnšmekrom a puristom. Ako tomu bolo už aj u predchodcu, aj v tomto prípade ide o veľmi jedinečnú manuálnu prevodovku – disponuje totiž až siedmimi stupňami. 

Domov
Zdieľať
Diskusia