Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. apríla 2020, 18:43
Čas čítania 1:00
Dominik Vetrák

Hunger Games dostane nový film. Prequel sa zameria na udalosti v turnaji pred príchodom Katniss Everdeen

FILMY A SERIÁLY THE HUNGER GAMES: THE BALLAD OF SONGBIRDS & SNAKES
Uložiť Uložené

Film sa natočí podľa novej knihy, ktorá sa začne predávať v máji.

Po tom, čo 4 filmy v sérii Hunger Games v kinách zarobili celosvetovo necelé 3 miliardy dolárov, sa štúdiu Lionsgate podarilo získať filmové práva ku knihe The Ballad of Songbirds and Snake od autorky Suzanne Collins. Ide o prequel, takže bude dej zasadený pred udalosti pôvodného príbehu s Katniss Everdeen.

Kniha sa na pulty obchodov dostane 19. mája a bude sledovať život 18-ročného chlapca menom Coriolanus Snow. Ako iste vieš, z neho sa neskôr stane prezident Snow, ktorého si vo filmoch zahral Donald Sutherland. 

Odporúčané
Unorthodox je ďalší miniseriál od Netflixu, ktorý musíš vidieť. Tvorcom sa podarilo spojiť nezlúčiteľné svety Unorthodox je ďalší miniseriál od Netflixu, ktorý musíš vidieť. Tvorcom sa podarilo spojiť nezlúčiteľné svety 22. apríla 2020, 12:41

Coriolanus prežíva s rodinou  ťažké časy. Nádej na zlepšenie však príde, keď dostane šancu byť mentorom jedného zo súťažiacich v 10. hrách Hunger Games. Dobrá nálada ho však rýchlo opustí, keď zistí, že bude mentorovať mladé dievčatko z chudobného 12. okrsku. To v hrách na život a na smrť nemá veľké šance.

O scenár filmu sa postará autorka knihy spoločne s Michaelom Arndtom (Little Miss Sunshine). O réžiu sa postará Francis Lawrence, ktorý zrežíroval všetky diely Hunger Games okrem toho prvého. Prvý diel Hunger Games vyšiel v roku 2012 a postaral sa o celosvetový ošiaľ. Okrem toho spravil hviezdu z Jennifer Lawrence a postaral sa o vznik a spopularizovanie Young Adult (YA) subžánru, ktorý je o tínedžeroch častokrát bojujúcich o svoj život vo fantasy/sci-fi prostredí.

Hunger Games sú o vybranom počte súťažiacich, ktorí sú uvrhnutí do obrovského a uzatvoreného turnaja. Pasce číhajú na každom kroku a ich cieľom je jediné – prežiť. A tak postupne zabíjajú jeden druhého, až kým neostane jediný víťaz. Premiéry sa dočkáme buď v roku 2022 alebo 2023. 

Hunger Games dostane nový film. Prequel sa zameria na udalosti v turnaji pred príchodom Katniss Everdeen
Domov
Zdieľať
Diskusia