Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2020, 20:59
Čas čítania 0:37
Tina Hamarova

Slováci, ktorí sedeli cez sviatky doma, dostali od Úradu verejného zdravotníctva ďakovné SMSky

ZDRAVIE KORONAVÍRUS SLOVENSKO ÚRAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SLOVENSKEJ REPUBLIKY
Uložiť Uložené

„Vydržme, zvládneme to,“ píše sa v povzbudzujúcej SMSke.

Aj ty si dnes možno dostal smsku, v ktorej ti poďakovali za to, že si cez sviatky sedel doma a nechodil zbytočne po vonku. Úrad verejného zdravotníctva tak chce oceniť ľudí, ktorí aj napriek Veľkej noci poctivo dodržiavali sprísnené pravidlá pohybu.

Úrad verejného zdravotníctva posiela Slovákom, ktorí sedeli cez sviatky doma, ďakovné SMSky
Zdroj: Refresher

Úrad verejného zdravotníctva posiela Slovákom, ktorí sedeli cez sviatky doma, ďakovné SMSky
Zdroj: Facebook/ Koronavírus na Slovensku

Na Slovensku platili sprísnené pravidlá od stredajšej polnoci do pondelka 23:59.  Výnimky pre zákaz vychádzania platili pre dochádzanie do práce a naspäť. Ľudia tiež mohli zájsť na nákup potravín a drogérie, natankovať si palivo do áut alebo kúpiť krmivo pre zvieratá. Ďalej bola povolená aj cesta za lekárom, vrátane sprievodu s blízkym či návšteva prírody v rámci jedného okresu.

Práve návštevu prírody si mnohí vysvetlili po svojom a na internete sa objavilo kopec fotiek ľudí, ktorí boli hromadne na tých istých miestach, často aj bez rúška. Najznámejšie boli zábery z jazera Draždiak, kde sa ľudia opaľovali a kúpali bez akýchkoľvek ochranných prostriedkov.

Odporúčané
AKTUALIZOVANÉ: V Bratislave sa ľudia opaľujú a kúpu, ako by sa nič nedialo. Polícia hovorí o fotografii hanby AKTUALIZOVANÉ: V Bratislave sa ľudia opaľujú a kúpu, ako by sa nič nedialo. Polícia hovorí o fotografii hanby 12. apríla 2020, 17:24

Ak si nebol medzi nimi, možno aj teba ocenili úrady milou smskou.

Domov
Zdieľať
Diskusia