Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. apríla 2020, 14:28
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Koronavírus bude ľudstvo prenasledovať dlho, tvrdí vyslanec WHO. Nebudeme mať pokoj, kým nenájdeme vakcínu

NEWS WHO
Uložiť Uložené

Vyhlásenia vyslanca Svetovej zdravotníckej organizácie neznejú vôbec optimisticky.

Svetová zdravotnícka organizácia nepredpokladá, že koronavírus spôsobujúci ochorenie Covid-19 zmizne tak skoro. Jej vyslanec doktor David Nabarro to vyhlásil v televíznej šou na americkej stanici NBC, keď sa ho pýtali na to, čo môže svet očakávať v najbližších mesiacoch, upozorňuje CNBC.

Momentálne predpovede neznejú pozitívne, ale po celom svete tímy odborníkov pracujú na vývoji vakcíny. Ak všetko pôjde tak, ako si experti želajú, vakcíny by sa mohli začať testovať už o niekoľko mesiacov. Aj samotný Nabarro však tvrdí, že dokým nebude vakcína k dispozícii, návrat k normálnemu spôsobu života nemožno očakávať.

Koronavírus bude ľudstvo prenasledovať dlhý čas, tvrdí vyslanec WHO. Pokoj nebudeme mať, kým nenájdeme vakcínu
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

„Myslíme si, že pôjde o vírus, ktorý bude ľudstvo prenasledovať dlhý čas dokým získame vakcínu na našu ochranu,“ povedal v televíznej relácii vyslanec WHO. Nielen Spojené štáty americké, ale aj výraznejšie postihnuté krajiny ako Španielsko či Taliansko by mali očakávať, že bez vakcíny nás aj po zvládnutí prvej vlny pandémie budú čakať sporadické lokálne epidémie koronavírusu.

Odporúčané
AKTUALIZOVANÉ: V Bratislave sa ľudia opaľujú a kúpu, ako by sa nič nedialo. Polícia hovorí o fotografii hanby AKTUALIZOVANÉ: V Bratislave sa ľudia opaľujú a kúpu, ako by sa nič nedialo. Polícia hovorí o fotografii hanby 12. apríla 2020, 17:24

Štatistiky ukazujú, že celkový počet prípadov ochorenia Covid-19 stúpol na viac ako 1,8 milióna. Zomrelo kvôli nemu 114-tisíc ľudí a zatiaľ sa takmer 430-tisíc pacientom podarilo zotaviť. V súčasnosti sa u 96 percent prípadov objavujú mierne príznaky, zatiaľ čo 4 percentá pacientov zostávajú v kritickom stave.

Domov
Zdieľať
Diskusia