Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2020, 15:11
Čas čítania 0:59
Vl Mi

Boris Johnson situáciu okolo korony zľahčoval, potom sa nakazil a musel ísť na JIS. Teraz premiér ďakuje doktorom, že žije

NEWS BORIS JOHNSON VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Britského premiéra Borisa Johnsona prepustili z nemocnice.

Veľká Británia patrí medzi západné krajiny, ktoré prijali opatrenia o čosi neskôr. Najskôr totiž panoval názor, že to celé nejako prehrmí a netreba robiť paniku.

Po tom, čo analytici zverejnili prognózu, že v krajine môžu zbytočne zomrieť státisíce ľudí len pre to, že krajina nekoná, sa začali diať veci. Premiér Boris Johnson zmenil rétoriku a aj Veľká Británia sa pridala ku krajinám, ktoré situáciu neberú na ľahkú váhu.

Odporúčané
Ľudia vo Veľkej Británii poškodili už vyše 100 telekomunikačných veží. Veria, že 5G sieť spôsobuje koronavírus Ľudia vo Veľkej Británii poškodili už vyše 100 telekomunikačných veží. Veria, že 5G sieť spôsobuje koronavírus 11. apríla 2020, 19:18

Od 23. marca v krajine s okamžitou platnosťou zatvorili všetky obchody, ktoré nepredávajú len základné potreby. Ľudia môžu chodiť von maximálne vo dvojici, raz denne do prírody alebo parku, prípadne si raz za deň zabehať. Polícia má dokonca právo ľudí pokutovať, pokiaľ nebudú pravidlá dodržiavať. 

O štyri dni neskôr sa dozvedáme, že premiér Boris Jonhson bol pozitívne testovaný na COVID-19. Jeho stav sa zhoršil a 6. apríla ho museli previesť do nemocnice, dokonca bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Jeho stav sa však zlepšil a 9. apríla už nemusel byť na JIS-ke.  V nedeľu ho prepustili z londýnskej Nemocnice sv. Tomáša, kde bol týždeň hospitalizovaný a ďakuje doktorom, ktorí mu zachránili život, informuje SKY News. „Nikdy vám neprestanem ďakovať,“ odkázal premiér.

 Britský premiér Boris Johnson počas  tlačovej konferencie 3. marca 2020 v Londýne.
Britský premiér Boris Johnson počas tlačovej konferencie 3. marca 2020 v Londýne. Zdroj: TASR/AP Photo/Frank Augstein, Pool
Domov
Zdieľať
Diskusia