Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. apríla 2020, 22:12
Čas čítania 1:03
Tímea Krauszová

Obézni ľudia majú vyššie riziko infekcie koronavírusom, prísne pravidlá pre nich platia dvojnásobne

ZDRAVIE KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Obézni ľudia sú tiež riziková skupina, aj vo veku do 65 rokov.

Svetová zdravotnícka organizácia považuje obezitu za rizikový faktor vážneho až kritického priebehu respiračného ochorenia COVID-19, spôsobeného novým koronavírusom. Vo väčšine európskych krajín, vrátane Slovenska, ju majú viac ako dve tretiny dospelých. Poukazujú na to odborníci zo Slovenskej obezitologickej asociácie (SOA).

Prísne pravidlá platia pre obéznych dvojnásobn

„Počas epidémie prísna disciplína vo všetkých oblastiach platí dvojnásobne pre ľudí s obezitou či diabezitou,“ upozorňuje viceprezident SOA Peter Minárik. Za nevyhnutné opatrenia pre všetkých ľudí s obezitou a cukrovkou bez ohľadu na vek považuje najvyššiu možnú sociálnu izoláciu, dôsledné a správne nosenie ochranných rúšok, dôkladnú hygienu a dezinfekciu rúk a predmetov. Doplnil, že obézni jedinci a diabetici patria do rizikovej skupiny ohrozenej kriticky vážnym priebehom infekcie COVID-19 aj pred dosiahnutím veku 65 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia