Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. apríla 2020, 14:30
Čas čítania 7:44
Jakub Paulík

Miliardár si vzal svoju dcéru za ženu. Vibrátor, ktorý používali, bol proti nemu použitý na súde

ZAUJÍMAVOSTI BRUCE MCMAHAN ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Dcére tvrdil, že v minulom živote museli byť určite manželmi.

Keď sa o údajnom inceste medzi miliardárom Bruceom McMahanom a jeho dcérou Lindou dozvedeli médiá, bohatý Američan spravil všetko preto, aby ich umlčal. Žaloval noviny The Village Voice, z Wikipédie nechal zmazať svoj profil a pustil sa do súdneho sporu so svojou milenkou – dcérou.

Keď bola Linda ešte mladá, mal sa o ňu starať ako príkladný otec, no jedného večera pri fľaši vína začal fantazírovať. Cítil medzi nimi obrovskú chémiu a nazdával sa, že v minulom živote boli určite partnermi.

Odporúčané
Otec ho mlátil a ľudia na ulici ho prenasledovali. Sloní muž zomrel ako 27-ročný pri pokuse o spánok v ľahu Otec ho mlátil a ľudia na ulici ho prenasledovali. Sloní muž zomrel ako 27-ročný pri pokuse o spánok v ľahu 5. apríla 2020, 12:21
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako môže mať genetika podľa psychológa vplyv na sexuálnu príťažlivosť medzi rodinou
  • Ako vraj McMahan zviedol svoju dcéru
  • Akým spôsobom mal prebehnúť ich svadobný obrad
  • Za čo nakoniec svoju milenku a dcéru žaloval
  • Prečo bol vibrátor použitý na súde ako dôkaz proti McMahanovi
  • O tom, ako sa pre údajný incestný vzťah nechal vymazať z Wikipéde

Miliardár si vzal svoju dcéru za ženu. Vibrátor, ktorý používali, bol proti nemu použitý na súde
Zdroj: cdn.klimg.com/

Pri fľaši vína sa dcére rozpovedal o svojom sexuálnom živote

V roku 1987 sa vtedy 18-ročná Američanka Linda Hodge žijúca s adoptívnymi rodičmi rozhodla, že sa pokúsi nájsť svoju biologickú rodinu. Vďaka špecializovanej firme sa dopracovala k  matke Myre Westphall a otcovi Bruceovi McMahanovi, ktorý bol úspešným podnikateľom. Podľa jeho priateľov mal byť McMahan mužom, pre ktorého nebol žiaden sen dostatočne veľký. Istú dobu vraj túžil po založení vlastného štátu, píše The New York Post.

Podnikateľ v jeho pozícii si nemohol dovoliť, aby bol oklamaný neznámym dievčaťom a jej matkou, s ktorou kedysi dávno strávil noc. Rozhodol sa preto podstúpiť test DNA. Po zistení, že je naozaj jej otcom (test mal preukázať 99,7 % zhodu), mal byť miliardár McMahan výnimočne nadšený a pred svojimi kolegami tvrdil, že našiel svoju dávno stratenú dcéru.

Odporúčané
Krvavý bača z Banskej Bystrice vraždil a znásilňoval mladé ženy. Väzenskú celu si natieral fekáliami Krvavý bača z Banskej Bystrice vraždil a znásilňoval mladé ženy. Väzenskú celu si natieral fekáliami 1. marca 2020, 12:32

Tá si neskôr zmenila svoje priezvisko na Hodge McMahan. Linda po strednej škole začala študovať psychológiu, pričom sa jej bohatý otec postaral, aby si nemusela platiť drahé školné. Do jej 29 rokov mali medzi sebou udržiavať normálny vzťah otca a dcéry. Ten sa však začal meniť v roku 1998. Vtedy ešte slobodná Linda končila štúdium doktorandským titulom a Bruce bol postarším 59-ročným pánom, ktorému sa rúcalo už štvrté manželstvo. 

Jedného večera pozval svoju dcéru, ktorá v tej dobe bývala v jeho luxusnom sídle, do svojej izby. McMahanova štvrtá žena Cynthia mala byť v tom čase v kúpeľoch, a tak im zostalo ničím nerušené súkromie. Otvorili si fľašu vína a McMahan sa po istom čase rozpovedal o svojich sexuálnych skúsenostiach so ženami. Dcére Linde mal hovoriť o tom, že svojim partnerkám rád kupuje oblečenie z kožušiny a obľubuje sex na kožuchoch z noriek, uvádza Miami New Times

Výčitky, strach z pekla a výmena vibrátorov

Podľa výpovede Lindy si mali následne otec s dcérou pozrieť prvých 30 minút zo snímky Braveheart (Statočné srdce). Vzťah hrdinu Williama Wallacea (Mel Gibson) s jeho ženou mu mal vraj pripomínať ich dvoch, tvrdil dcére. McMahan sa jej mal v alkoholickom opojení zdôveriť, že podľa jeho názoru boli v minulom živote spolu ženatí. Následne ju požiadal o bozk. Približne 2 hodiny si mali spolu užívať intímne chvíle, no k sexu vtedy ešte neprišlo.

Čo ich viedlo k tomuto konaniu? Psychológ Joe Soll pri ich netradičnej vzájomnej príťažlivosti odkazuje na genetiku. V jednom zo svojich prieskumov sa venoval príbuzným, ktorí sa spoznali až v priebehu svojho života a udržiavali sexuálny vzťah. Tvrdí však, že v tomto ohľade mal byť otec zodpovednou osobou, ktorá si uvedomí prekročenie hraníc a svoje vášne dokáže potlačiť.

V tom istom roku McMahan pozval Lindu na pracovnú cestu do Londýna, kde jej ponúkol prácu v jeho firme, s čím súhlasila. Menoval ju teda prezidentkou neziskovej organizácie McMahan Center for Human Abilities. Okrem toho však mali v Londýne spolu prvýkrát sex.

Po ňom však prišli aj výčitky. Podľa e-mailovej komunikácie medzi Lindou a McMahanom sa mal sexuálne zvrátený boháč obávať, že kvôli tejto afére nebude mať otvorenú bránu do neba. „Takéto vášne vedú muža priamo do pekla,“ zveril sa jej so svojím strachom. Napriek tomu však v romániku pokračovali. Z e-mailovej komunikácie ďalej vychádza, že si dvojica mala medzi sebou vymeniť vibrátory, ktoré sa neskôr na súde použili ako dôkaz.

Odporúčané
Mafiánsky podnikateľ Žaluď miloval stredoškoláčky. Nájomný vrah mu zásahom z ostreľovacej pušky roztrhal vnútornosti Mafiánsky podnikateľ Žaluď miloval stredoškoláčky. Nájomný vrah mu zásahom z ostreľovacej pušky roztrhal vnútornosti 13. februára 2020, 13:40

Zasnúbila sa s iným mužom, no stále bola milenkou svojho otca

Počas incestného vzťahu s bohatým otcom si mala Linda nájsť vo svojom živote ďalšieho muža menom Sargent Schutt, za ktorého sa neskôr vydala. V tom čase ale ešte Schutt o incestnom vzťahu otca a dcéry netušil. McMahan sa síce priznal k žiarlivosti, no spočiatku nechcel ich vzťahu vraj brániť.

Viem, že ho máš rada. Napriek tomu, že skutočne žiarlim, nie som v pozícii, aby som zasiahol do tejto časti tvojho života, a ani to nechcem robiť. Ak je pre teba dôležitý, neodmietni ho. Bozkávam ťa všade,“ adresoval jej v e-maili z 15. augusta 1998. Linda a Schutt sa zasnúbili, no až do obradu udržiavala budúca nevesta sexuálny kontakt so svojím otcom. Ich svadby sa 9. októbra 1999 zúčastnil taktiež McMahan.

Ten však bez Lindy nezaháľal a v roku 2002 začal žiť s istou Ukrajinkou Elenou, s ktorou sa neskôr po rozvode so svojou štvrtou manželkou oženil, píše The New York Post. Ich vzťah mal však od dokonalosti poriadne ďaleko. Ako uvádza portál Village Voice, McMahan sa mal Elene mnohokrát vyhrážať, že ju nechá deportovať a pripraví ju o ich dve deti.

Odporúčané
Teroristi so 600 kg bombou útočili na New York už v roku 1993. Bin Ládin bol o krok vpred a USA priznali, že podcenili situáciu Teroristi so 600 kg bombou útočili na New York už v roku 1993. Bin Ládin bol o krok vpred a USA priznali, že podcenili situáciu 26. februára 2020, 11:19

Keď otehotnela, rozhodol sa Lindu prepustiť z firmy

Keď Schutt s Lindou v roku 2002 rodine oznámili, že budú mať dieťa, McMahana to malo veľmi rozzúriť. Podľa výpovede Lindy vraj tvrdil, že nedokáže byť šéfkou jeho firmy a zároveň matkou, a tak ju prepustil. Rozhodla sa preto vrátiť  k oblasti psychológie a na svoju bývalú prácu a milenca zabudnúť. Názor však zmenila už v lete budúceho roku.

25. mája 2003 Linde zomrel jej adoptívny otec. Ako neskôr priznala, strach z toho, že stratí obidvoch otcov, poznačil jej už vtedy veľmi nalomené zdravie. McMahan využil kontakty v zdravotníctve a po Lindu poslal jedno zo svojich súkromných lietadiel. McMahanovi ale zjavne išlo o čosi viac než o nezištnú pomoc dcére.

Po tom, ako sa jej zdravotne polepšilo, začal na ňu tlačiť, aby nechala psychológiu a začala pre neho opäť pracovať. Stala sa teda výkonnou prezidentkou marketingového oddelenia jeho dvojice firiem McMahan Securities a Argent Funds Group LLC

Podľa jej svedectva jej však vyplácal iba 12 000 $ ročne a väčšinu príjmov mala teda získať prostredníctvom darov, čo dokázal proti nej zneužívať vydieraním. V súdnych spisoch sa uvádza, že jej mal McMahan v rokoch 2004 až 2005 (a teda v období ich manželstva) odovzdať dary v hodnote zhruba 650 000 $, vrátane áut za približne 230 000 $. 

Zo vzťahu láskyplnej otcovskej opatery o zraniteľnú dcéru prišlo k zmene k manipulatívnemu, na odmenách a trestoch založenom vzťahu,vyjadrila sa s tým, že daným spôsobom si na ňom vytvorila závislosť a opäť privolila na milenecký vzťah s otcom. Aj preto bývala po prevalení ich vzťahu mnohými kritizovaná za to, že žila s dvomi mužmi, no oddaná bola iba peniazom. McMahan mal financií na rozdávanie, a tak mu výdavky na Lindu nijak neprekážali.

Z incestného vzťahu svadba

Svoju dcéru si mal nakoniec 23. júna v roku 2004 vziať v Londýne za ženu. Bizarnosť ich činu podčiarkuje skutočnosť, že sa jeden druhému oddali vo Westminsterskom opátstve, kde si svoje áno podľa tradície hovoria kráľovia a kráľovné Anglicka.

Bruce bol však v danom čase ženatý s Elenou a Linda vydatá za Sargenta Schutta. Ich vstúpenie do manželstva preto môžeme z právneho hľadiska označiť za neplatné, respektíve iba symbolické. Navzájom si ale vymenili prstene a považovali sa za manželský pár.

Výmena prsteňov
Výmena prsteňov Zdroj: villagevoice.com

Po tomto obrade sa opäť vrátili domov k svojim oficiálnym partnerom a tvárili sa, ako keby sa nič nezmenilo, informuje Miami New Times. E-mailové správy však svedčili o tom, že medzi nimi bola značná vášeň. „Chýbaš mi... stále sa mi o tebe premietajú perverzné myšlienky,“ napísal McMahan svojej dcére.

V e-mailovej komunikácii sa mali podpisovať písmenami H a W, a teda husband (manžel) a wife (manželka). Ich vzťah bol však dlhý čas tajným, a tak sa naďalej spoločne stretávali s ďalšími členmi rodiny, ktorí ich považovali len za otca a dcéru.

Približne pol roka na to sa McMahan so svojou 5. manželkou Elenou rozviedol. Pri čestnom prehlásení pri rozvode Elena uviedla, že manžela podozrievala z incestu so svojou dcérou Lindou a ako dôkazy uviedla fotografie z ich svadby, ktoré našla v jeho počítači.

McMahan Lindu preto požiadal, aby svedčila proti výpovedi Eleny. Tá ale odmietla. V tom čase si už totiž mala uvedomiť, že chce od životy niečo iné, a tak prerušila ich milenecký vzťah. Keď s ním však Linda odmietla spávať, mal sa jej vyhrážať so slovami, že ju zničí, tvrdila na súde.

Odporúčané
V krabici so sexuálnymi pomôckami bola uvarená hlava dôchodcu. Zvyšné časti tela sa dodnes nenašli V krabici so sexuálnymi pomôckami bola uvarená hlava dôchodcu. Zvyšné časti tela sa dodnes nenašli 3. apríla 2020, 10:16

Pomsta vo forme žaloby?

Ako sa ukázalo, McMahan svoju vyhrážku myslel vážne a Lindu zažaloval. Vinil ju z krádeže obchodných tajomstiev spoločnosti a taktiež z krádeže počítačov. Linda ale po svojom otcovi a zároveň milencovi zdedila leviu povahu, a preto proti nemu podala protižalobu. Tvrdila, že jej dlží peniaze.

Za McMahanom v spore stála aj jeho najstaršia dcéra, Alison McMahan. Tá sa nechala počuť, že Linde nemožno vôbec dôverovať. Na McMahana však padla aj žaloba číslo dva, v ktorej ho bývalý partner Lindy Sargent Schutt (ten požiadal o rozvod s Lindou v júli 2005) žaloval za to, že mu zničil manželstvo.

McMahan sa so svojím tímom advokátov snažil celú vec obrátiť proti nim. Podal preto žalobu, podľa ktorej mala Linda, Schutt a Schuttov otec bohatého McMahana údajne vydierať o 10 miliónov dolárov s tým, že pokiaľ ich nevyplatí, škandál o mileneckom pomere s dcérou Lindou rozšíria do sveta.

Odporúčané
Škótsky sériový vrah, ktorého nikdy nenašli. Obeťami boli vydaté mladé ženy, citoval Bibliu, znásilnil ich a za trest zaškrtil Škótsky sériový vrah, ktorého nikdy nenašli. Obeťami boli vydaté mladé ženy, citoval Bibliu, znásilnil ich a za trest zaškrtil 18. januára 2020, 15:54

Darčekové balenie vibrátorov ako dôkaz

Na súde McMahan  spochybnil, či bola Linda v skutočnosti jeho dcérou a ich údajný sexuálny kontakt odmietol. V súdnych dokumentoch sa však ako dôkaz spomína vibrátor, na ktorom sa našlo DNA mileneckého páru Brucea a Lindy (zhoda na 99,9891 %). 

Linda prehlásila, že sa musela vo vzťahu s McMahanom podriaďovať jeho sexuálnym požiadavkám a toto obdobie označila za najneznesiteľnejšiu časť svojho života. V roku 2006 sa podľa oficiálneho stanoviska PR spoločnosti Sitrick and Company, ktorú si najal McMahan, všetky strany súdnych sporov rozhodli odstúpiť z procesu. Obvinenia vraj neboli podané s chladnou hlavou a po uvedomení si následkov každý svoju žiadosť stiahol.

Odporúčané
Kto sa nezaujímal o zmiznutie novinára Miroslava Pejka, je spoluzodpovedný za vraždu Jána Kuciaka, tvrdí taliansky investigatívec Kto sa nezaujímal o zmiznutie novinára Miroslava Pejka, je spoluzodpovedný za vraždu Jána Kuciaka, tvrdí taliansky investigatívec 21. februára 2020, 16:15

Ako začali z internetu miznúť články o incestnom vzťahu McMahana

Portál Village Voice uvádza, že McMahan strany v spore údajne podplatil. Právnici McMahana sa mali podľa portálu Village Voice nakoniec postarať o to, aby z Wikipédie zmizol jeho profil, v ktorom sa mimo iného písalo o mileneckom vzťahu s dcérou Lindou. Ďalšie nefunkčné odkazy k jeho menu nájdeš na portáloch AllVoices, Popcrunch, Encyclopediadramatica a mnohých ďalších. Mazanie jeho príbehu na internete bolo, zdá sa, do istej miery pomerne úspešné.

Bývalá McMahanova manželka Elena neskôr svoje tvrdenia o jeho údajnom incestnom vzťahu stiahla a prehlásila, že s reportérkou Kelly Cramer, ktorá o veci písala ako prvá, nikdy nekomunikovala. Aby sa McMahan vyhol ďalšej snahe novinárov pri písaní o jeho pochybnej minulosti, zmenil si taktiež meno na David B. McMahan.

Keďže vo veci tohto prípadu súd nikdy nerozhodol, je na tebe, aby si zvážil, ktorú verziu pokladáš za pravdivú. Nižšie priložené video z Youtube kanála pscruz obsahuje dve videá s neskoršou výpoveďou Eleny. 

Dá sa predpokladať, že účet bol vytvorený výhradne za cieľom podporenia verzie Brucea McMahana. Video bolo zdielané pofidérnou stránkou The Daily Cannibal, ktorá by mohla byť takzvaným Black PR webom – založeným z dôvodu „očierňovania“, a teda v tomto prípade vyvracania príbehu o McMahanovi. Stránka The Daily Cannibal sa ti zobrazí ako sponzorovaná reklama ihneď po tom, ako do Google napíšeš meno Bruce McMahan.

Miliardár si vzal svoju dcéru za ženu. Vibrátor, ktorý používali, bol proti nemu použitý na súde
Zdroj: Google screenshot

Otázkou zostáva, kto bol v tomto prípade obeť a kto vinník. Samotný McMahan nám však už odpoveď nikdy neposkytne. V roku 2017 ako 77-ročný zomrel, uviedol na Twitteri bývalý šéfredaktor Village Voice (2007-2012) Tony Ortega, za ktorého éry sa magazín nebál písať o mocnom miliardárovi.

Domov
Zdieľať
Diskusia