Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. apríla 2020, 13:37
Čas čítania 0:53
Viktor Kniš

Aktualizované: Rudolf Vaský ide opäť do väzby.

NEWS
Uložiť Uložené

Vaského zadržala Národná kriminálna agentúra ešte v stredu 1. apríla.

Aktualizácia 4. apríla, 20:10

Martin Daňo tvrdí, že Rudolfa Vaského neudal a informácia TV Markíza je podľa neho nepravdivá. Podľa jeho slov sa taká informácia nenachádza ani vo vyšetrovacom spise. 

Na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol sudca Okresného súdu Bratislava I. o opätovnej väzbe pre youtubera Rudolfa Vaského, ktorý napriek zákazu naďalej zverejňoval videá na svojom kanáli. Dôvodom väzby je, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, informoval hovorca Pavol Adamčiak.

„Dôvodom vzatia do väzby je porušenie podmienok probačného a mediačného dohľadu obvineným pri existencii väzobného dôvodu tzv. preventívnej väzby. Obvinený podal sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať Krajský súd v Bratislave,“ doplnil.

Odporúčané
NAKA zadržala Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho. Sú podozriví z násilnej trestnej činnosti NAKA zadržala Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho. Sú podozriví z násilnej trestnej činnosti 13. decembra 2019, 10:34

Vaského zadržala Národná kriminálna agentúra ešte v stredu 1. apríla, pričom TV Markíza uvádza, že vyšetrovateľ údajne konal na podnet youtubera Martina Daňa. Vaský a Daňo tvorili videá v minulosti spolu. 

Nerešpektovanie rozhodnutia súdu, ktorý im zakázal uverejňovať príspevky vo forme obrazových, zvukových a obrazovozvukových diel či sa na ich tvorbe akýmkoľvek spôsobom podieľať, porušil len Vaský, Daňo v súčasnosti nové videá netvorí, ani sa na ich tvorbe nepodieľa, naopak, na sociálnej sieti sa už pred niekoľkými dňami na adresu svojho bývalého kolegu kriticky vyjadroval. 


Zákaz pre neúspešného kandidáta na prezidenta a jeho staršieho kamaráta prišiel ako náhrada väzobného stíhania pre obvinenie z výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách. Pôvodne boli Rudolf Vaský aj so svojím spoluobvineným Martinom Daňom stíhaní väzobne od konca minulého roka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia