Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2013, 15:22
Čas čítania 0:00
Peter Hlavička

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

HUDBA
Uložiť Uložené

Mladý Sosa naozaj vie, ako si to má v živote zavariť.

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

Interpret menom Keith Cozart, pre všetkých asi lepšie známy ako Chief Keef si už aj napriek tomu, že má len 17 rokov toho stihol užiť v živote naozaj veľa. Hudobný svet svojho žánru obohatil o niekoľko bangerov, podpísal miliónovú zmluvu s Interscope Records, stal sa predsedom svojho labelu Glory Boys Entertainment, jeho pesničku si požičal na album Cruel Summer samotný Kanye West, vo voľnom čase si jazdí na svojom Bentley, Ferrarri alebo Audi Q7 a minulý rok dokonca vydal aj svoj prvý album Finally Rich.

Všetky jeho úspechy sa však neobišli ani bez problémov so zákonom, ktoré začali už keď mal Chief len 15 rokov a bol obvinený z výroby a distribúcie heroínu. Vďaka svojmu nízkemu veku sa však bez problémov vyhol base a jeho jediným trestom tak bolo domáce väzenie od súdu, ktoré musel stráviť v dome svojej babičky.

Babičkin dom sa tak stal na najbližšie mesiace jediným miestom nahrávania jeho videoklipov

Problémy sa s ním však ťahali aj naďalej a na konci roku 2011 si to zavaril opäť, keď machroval s pištoľou v ruke pred niekoľkými chicagskými policajtmi, ktorí sa však nenechali vystrašiť a začali ho naháňať. Po dolapení ho predviedli pred súd, kde bol obvinený z troch závažných priestupkov a dostal tak podmienku na 18 mesiacov. Následne bol odoslaný do nápravného zariadenia pre maloletých, odkiaľ si ho však zobrala naspäť k sebe domov jeho babička. Tá sa totiž v niekoľkých rozhovoroch s médiami vyjadrila, že jej vnuk nie je žiadny gangster.

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

Po pár mesiacoch relatívneho pokoja sa však okolo Sosu opäť začali kopiť problémy, keď sa pustil do beefu s 16 ročným raperom menom Lil Jojo. Ten totiž nahral diss track na Lil Durka, Lil Reesa a Chief Keefa s názvom 3 Hunna K, ku ktorému pridal aj video podobné Chiefovmu I Don't Like.

To všetko by sa mu však možno dalo zo strany GBE odpustiť, no posledná kvapka trpezlivosti pretiekla vtedy, keď sa malý Jojo vybral s kamarátmi v aute do Chiefovho susedstva a pritom mal silné reči. Celú jazdu si dokonca nahral na video, v ktorom je dokonca aj počuť výkrik od Lil Reesa "Imma kill you". Okolnosti tak na seba nenechali dlho čakať a o pár hodín neskôr už ležal Jojo v truhle.

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

A Chiefova odpoveď na Jojovu smrť?

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

Vyšetrovanie vraždy však nemalo žiadnych svedkov, keďže si pravdepodobne Keef na túto prácu niekoho objednal. Rovnaký scenár pripúšťa aj Jojova matka, ktorá prehlásila Chiefa za vraha jej syna.

Po tejto udalosti sa tak z mladého Sosu stal obávaný interpret nie len na hudobnom poli, kedže je o ňom dobre známe, že trpí určitými mentálnymi poruchami. Lupe Fiasco dokonca v jednom rádio rozhovore povedal, že má z Chief Keefa strach.

Keefova odpoveď?

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

O jeho mentálnej vyspelosti toho inak vraví naozaj dosť videorozhovor s Childish Gambinom, v ktorom Sosa len sem tam niečo zamrmlal a Gambino tak musel celú dobu zachraňovať situáciu.

17. októbra 2012 sa však Sosa opäť dostáva pred súd, keďže sa dostalo na svetlo sveta video z miestnej strelnice, kde bolo vidieť aj samotného Chiefa ako drží a strieľa zo zbraní aj napriek podmienke a rôznym zákazom.

Po niekoľkých odročeniach sa však 15. januára 2013 dočkal rozsudku na 60 dní v base nepodmienečne, ktoré je aspoň malou náplasťou na všetky jeho priestupky z minulosti a nedoriešené prípady. Na súde sa však zo sebavedomého Sosu zrazu stal malý teenager, ktorý sa pri vyslovení rozsudku rozplakal a začal prehovárať sudkyňu o odpustenie.

"Give me one more chance to show you. I am a very good-hearted person. I have not picked up any more cases. That's not my life anymore."

Na pojednávaní síce neboli žiadne kamery, no celé to mohlo vyzerať asi nejako takto.

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

 

Medzičasom sa však na Keefa dostalo ešte ďalšie obvinenie za zmeškaný koncert v Londýne z 29. decembra 2012, na ktorý sa vôbec nedostavil a labelu neponúkol ani žiadne ospravedlnenie. Svoj bankový účet tak počas svojho pobytu vo väzení odľahčil o $75 000.

Na Chiefovu situáciu v base sa dokonca vyjadril aj Waka Flocka

Keef sa počas svojho pobytu v base dočkáva svojim spôsobom podpory aj od MMG, keďže Rick Ross a Stalley nahrali pred pár dňami freestyle track na jeho Love Sosa, v ktorom dokonca nechali refrén v pôvodnom podaní.

Sosa si to však vie zavariť aj mimo súdnej siene, a tak spomeniem aspoň jeden z jeho menších prehreškov, keď postol na svoj Instagram fotku s jednou prostitútkou počas výkonu jej práce. Odpoveďou Instagramu bolo okamžité zablokovanie účtu.

Chief Keef je v base a bude ešte horšie

Či už ho milujete alebo nenávidíte, určite o Chief Keefovi nemôžete povedať že by bol nudným interpretom. Niekedy to síce u neho zájde až za medze zdravého rozumu, no s tým už asi my nič nenarobíme.

Domov
Zdieľať
Diskusia