Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
19. marca 2020, 20:26
Čas čítania 1:27
Dominik Vetrák

Beastars je úchylným, nadržaným a originálnym anime. Mäsožravci v ňom na čiernom trhu jedia svojich kamarátov bylinožravcov

FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY
Uložiť Uložené

Prvú sériu Beastars môžeš streamovať na Netflixe.

Čo by sme len robili bez Netflixu? Každý mesiac prináša nové filmy, seriály a je ideálnym miestom pre nadšencov anime.

Neustále produkuje niečo nové alebo sa stará o to, aby sa kvalitné kúsky z Ázie dostali aj k nám. To je aj prípad anime Beastars podľa úspešnej mangy. Príbeh hovorí o spoločnosti, v ktorej nežijú ľudia, ale zvieratá s ich vlastnosťami. Chodia po dvoch, rozprávajú, zmýšľajú a pracujú rovnako ako ľudia. 

Odporúčané
10 najlepších anime na Netflixe ťa ohúri brilantnou akciou, premysleným príbehom a vtipnými animáciami 10 najlepších anime na Netflixe ťa ohúri brilantnou akciou, premysleným príbehom a vtipnými animáciami 16. júna 2019, 14:58


Spoločnosť sa však delí na bylinožravcov (herbivore) a mäsožravcov (carnivore). Mäsožravci však svetu zďaleka nevládnu. Majú zakázané ceriť zuby, hrýzť a vôbec útočiť na bylinožravcov. Svoju podstatu však nedokážu celý život potláčať do úzadia. Potrebujú mäso, chcú mäso a zoženú si mäso. Vo voľnom predaji je totiž zakázané, a tak bezdomovci predávajú svoje prsty a čierne trhy sú preplnené mäsom z mŕtvych zvierat či z nemocníc. 

Beastars je úchylným, nadržaným a originálnym anime. Mäsožravci v ňom na čiernom trhu jedia svojich kamarátov bylinožravcov

Do takéhoto sveta sa narodil aj vlk Legosi. Ten celý čas potláča svoje pudy, no jedného večera zbadá zajačicu. Jeho inštinkty ho premôžu a on sa na ňu okamžite vrhne s úmyslom zabiť a zjesť ju. Niečo mu v tom však bráni. Pocit, ktorý ešte nezažil. Drobná zajačica mu prenikne do srdca a začne sa črtať vzťah, aký nemá obdobu. 

Beastars je seriálom z prostredia strednej školy, kde spoznávame množstvo tínedžerských zvierat. Ich ambície, ciele, vlastné problémy a utrpenie mäsožravcov, ktorí bojujú so svojou podstatou na dennej báze. Podľahnú pudom a neodolateľnému nutkaniu zahryznúť sa, alebo to pre svojich bylinožravých priateľov budú znášať aj naďalej? Anime jemne rozoberá aj sociálne problémy, načrtne rasizmus a funguje aj ako jemne romanticko-humorný seriál.

Beastars je úchylným, nadržaným a originálnym anime. Mäsožravci v ňom na čiernom trhu jedia svojich kamarátov bylinožravcov

Má skvelé postavy a zaujímavé dejové zvraty. Animácia je na špičkovej úrovni a potešia aj finálne epizódy so silným záverom. Menším sklamaním je nevyužitia originálneho sveta. Vedľajšie postavy nedostávajú takmer žiadny priestor a možno by prospelo, keby bol seriál odvážnejší aj v iných smeroch ako v sexuálnych témach. Beastars si aj tak nadmieru užiješ a všetkých 12 epizód s dĺžkou okolo 20 minút zhltneš behom dvoch dní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia