Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2020, 17:40
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Nechytajte si tvár, poradila doktorka ako ochranu pred koronavírusom, hneď na to si oblízala prst

NEWS
Uložiť Uložené

Internet sa baví nad doktorkou, ktorá nechtiac nedodržala odporúčané pravidlo.

Odborníčka na zdravie doktorka Sara Cody na tlačovej konferencie ľuďom odporúčala, aby sa vyhýbali dotykom úst, očí či nosa, no ihneď na to si pred pretočením strany oblízala prst, píše BuzzFeedNews. „Od dnešného dňa začnite pracovať na tom, aby ste si nechytali tvár, pretože jeden z hlavných spôsobov šírenia vírusov je dotýkanie sa svojich úst, nosa či očí,“ povedala tesne predtým, než si vložila prst do úst.

Odporúčané
Najvtipnejšie reakcie na paniku okolo koronavírusu: Na hromadných nákupoch Slovákov sa baví aj hlavný hygienik Najvtipnejšie reakcie na paniku okolo koronavírusu: Na hromadných nákupoch Slovákov sa baví aj hlavný hygienik 7. marca 2020, 15:15

So šíriacim sa koronavírusom sa zdravotníci snažia ľuďom pomôcť vyhnúť nakazeniu. Napriek tomu, že úmysel menovanej doktorky bol dobrý, ihneď na to, ako ľuďom objasnila základné hygienické pravidlá, ich sama nechtiac porušila.

Domov
Zdieľať
Diskusia