Ktorý z 9 polotovarov pripomína chuť pravej talianskej reštaurácie?
Jesť mrazenú pizzu rozhodne nie je vždy kulinársky zážitok, no asi takmer každý z nás je nútený v ťažkej chvíli siahnuť práve po tomto jedle. Aj napriek tomu, že nemôžeme hovoriť o žiadnej zážitkovej gastronómii, mnohí výrobcovia sa aj týmto obyčajným polotovarom snažia presadiť v našich jedálničkoch.
Keďže sme si vedomí, že popularita mrazenej pizze je prevažne u mladých neraz veľmi vysoká, rozhodli sme sa otestovať 9 značiek a výrobcov, ponúkajúcich tento polotovar v našich končinách. Chceli sme sa presvedčiť, či stoja za ochutnanie, a kto ponúka najlepšiu pizzu.
V článku je prezentovaný subjektívny názor dvoch testujúcich, objektivizovaný spoločnými charakteristikami vybraných produktov, ako aj zohľadnením ich porovnateľných vlastností. Pri výbere sme sa snažili vsadiť na zlatú klasiku a takmer všetky pizze sme vyberali v najbežnejšej kombinácii – syr, šunka, šampiňóny, vynímajúc niektoré s prídavkom salámy, papriky či cibule. Ceny sú orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho obchodného reťazca.
Dr. Oetker Ristorante
Gramáž: 330 g
Cena: 2,99 €
Hodnotenie: 7/10
Vo svete mrazenej pizze azda niet väčšej klasiky, ako je Ristorante. Najpredávanejšia pizza na slovenskom trhu od známej značky Dr. Oetker je tenká, lahodná, a aj napriek neveľkej rozmanitosti surovín svojou jedinečnou chuťou poteší.
Cesto bolo v tomto prípade veľmi chrumkavé a konzistentné a vďaka dobrému pomeru paradajkovej omáčky pizza nebola suchá. Ingrediencie v podobe dvoch druhov syra (eidam a mozzarella) a šunky nakrájanej na malé štvorčeky po celej ploche dotvárali tú správnu chuť mrazeného talianskeho pokrmu.
Paradajkového základu bolo skutočne hojne a jeho prenikavú chuť bolo cítiť už pri prvom zahryznutí. Doslova sa pri konzumovaní roztekal. Za vypichnutie stojí aj výraznejšia chuť bazalky a oregana. Ocenili by sme však viac ingrediencií, keďže šunka a syr je skrátka must-have aj pri tej najobyčajnejšej pizzi.
Aj z fotografií je možno vidieť, že suroviny si udržujú čerstvý vzhľad a pokrývajú značnú časť cesta. Samotné cesto však bolo na okrajoch pomerne tvrdé, najmä kvôli malej hrúbke cesta. Výrobca odporúča, že ešte chrumkavejšiu pizzu a ťahavejší a šťavnatejší syr dosiahneš, keď upečieš pizzu v rúre pri spodnom a hornom ohreve. Tým sme sa riadili aj my, no asi sa zhodneme v tom, že chrumkavosť neznamená tvrdosť.
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Ktorá mrazená pizza obstála v našom teste najlepšie
- Ktoré cesto bolo najchrumkavejšie
- Na ktorej pizzi bolo najviac chutných ingrediencií
- Z ktorej mrazenej pizze by si mohli brať príklad aj kamenné pizzérie
- Ktorá pizza bola najdrahšia a zároveň najhoršia
- Ktoré pizze dostali najhoršie hodnotenie