Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
31. januára 2020, 10:43
Čas čítania 7:40
Daniel Mikolášik

Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante?

Testovali sme mrazené pizze: Ktorú by si radšej nemal nikdy ochutnať a ako obstála Ristorante?
Zdroj: REFRESHER
GASTRO PIZZA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ktorý z 9 polotovarov pripomína chuť pravej talianskej reštaurácie?

Jesť mrazenú pizzu rozhodne nie je vždy kulinársky zážitok, no asi takmer každý z nás je nútený v ťažkej chvíli siahnuť práve po tomto jedle. Aj napriek tomu, že nemôžeme hovoriť o žiadnej zážitkovej gastronómii, mnohí výrobcovia sa aj týmto obyčajným polotovarom snažia presadiť v našich jedálničkoch.

Keďže sme si vedomí, že popularita mrazenej pizze je prevažne u mladých neraz veľmi vysoká, rozhodli sme sa otestovať 9 značiek a výrobcov, ponúkajúcich tento polotovar v našich končinách. Chceli sme sa presvedčiť, či stoja za ochutnanie, a kto ponúka najlepšiu pizzu.

Odporúčané
Testovali sme jedlo na Vianočných trhoch v Bratislave. Ktorý stánok odporúča foodbloger Čoje a kde majú najlepšiu cigánsku? Testovali sme jedlo na Vianočných trhoch v Bratislave. Ktorý stánok odporúča foodbloger Čoje a kde majú najlepšiu cigánsku? 24. novembra 2019, 9:41

V článku je prezentovaný subjektívny názor dvoch testujúcich, objektivizovaný spoločnými charakteristikami vybraných produktov, ako aj zohľadnením ich porovnateľných vlastností. Pri výbere sme sa snažili vsadiť na zlatú klasiku a takmer všetky pizze sme vyberali v najbežnejšej kombinácii – syr, šunka, šampiňóny, vynímajúc niektoré s prídavkom salámy, papriky či cibule. Ceny sú orientačné a môžu sa líšiť v závislosti od konkrétneho obchodného reťazca.

Dr. Oetker Ristorante

Ingrediencie: Paradajkový základ, syr mozzarella a eidam, šunka
Gramáž: 330 g
Cena: 2,99 €
Hodnotenie: 7/10

Vo svete mrazenej pizze azda niet väčšej klasiky, ako je Ristorante. Najpredávanejšia pizza na slovenskom trhu od známej značky Dr. Oetker je tenká, lahodná, a aj napriek neveľkej rozmanitosti surovín svojou jedinečnou chuťou poteší.

Cesto bolo v tomto prípade veľmi chrumkavé a konzistentné a vďaka dobrému pomeru paradajkovej omáčky pizza nebola suchá. Ingrediencie v podobe dvoch druhov syra (eidam a mozzarella) a šunky nakrájanej na malé štvorčeky po celej ploche dotvárali tú správnu chuť mrazeného talianskeho pokrmu.

mrazena pizza test
Zdroj: REFRESHER

Paradajkového základu bolo skutočne hojne a jeho prenikavú chuť bolo cítiť už pri prvom zahryznutí. Doslova sa pri konzumovaní roztekal. Za vypichnutie stojí aj výraznejšia chuť bazalky a oregana. Ocenili by sme však viac ingrediencií, keďže šunka a syr je skrátka must-have aj pri tej najobyčajnejšej pizzi.


Aj z fotografií je možno vidieť, že suroviny si udržujú čerstvý vzhľad a pokrývajú značnú časť cesta. Samotné cesto však bolo na okrajoch pomerne tvrdé, najmä kvôli malej hrúbke cesta. Výrobca odporúča, že ešte chrumkavejšiu pizzu a ťahavejší a šťavnatejší syr dosiahneš, keď upečieš pizzu v rúre pri spodnom a hornom ohreve. Tým sme sa riadili aj my, no asi sa zhodneme v tom, že chrumkavosť neznamená tvrdosť.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 79981 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá mrazená pizza obstála v našom teste najlepšie
  • Ktoré cesto bolo najchrumkavejšie
  • Na ktorej pizzi bolo najviac chutných ingrediencií
  • Z ktorej mrazenej pizze by si mohli brať príklad aj kamenné pizzérie
  • Ktorá pizza bola najdrahšia a zároveň najhoršia
  • Ktoré pizze dostali najhoršie hodnotenie
Domov
Zdieľať
Diskusia