Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2020, 17:10
Čas čítania 1:27
Martin Mičuda

Benzínový Model 3 je na svete. Rakúska firma tvrdí, že spravili z Tesly lepšie auto

Benzínový Model 3 je na svete. Rakúska firma tvrdí, že spravili z Tesly lepšie auto
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.autoforum.cz/predstaveni/rakouska-firma-rika-ze-tesla-model-3-je-se-spalovacim-motorem-lepsi-auto-muze-mit-pravdu/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">autoforum.cz</a>
TECH TESLA (VÝROBCA AUTOMOBILOV)
Uložiť Uložené

Kontroverzná prestavba známeho elektromobilu prináša pozoruhodný dojazd i spotrebu.

Téma elektrických automobilov je čoraz diskutovanejšia a to aj v našich končinách. Môže za to klimatická kríza ale nepochybne aj skutočnosť, že i náš štát sa rozhodol potenciálnym zákazníkom takýchto vozidiel priniesť isté benefity. Na elektromobily sa ale verejnosť stále pozerá cez prsty, kvôli ich cene, dojazdu, či sieti dobíjacích staníc). Zo susedného Rakúska však prichádza pozoruhodný počin. 

Spoločnosť Obrist Powertrain, ktorá už nejaký rok pracuje na prestavbách elektrifikovaných vozidiel si najnovšie zobrala do parády Teslu Model 3. To vo svete vyvolalo vskutku veľký rozruch a rozdelilo fanúšikov značky na dva tábory. Frank Obrist, zakladateľ firmy, totiž do známeho elektromobilu integroval benzínový motor a vyhlásil, že projekt HyperHybrid spravil z Tesly lepšie auto.

Tesla s benzínovým motorom? Rakúska firma hovorí áno a tvrdí, že
Zdroj: www.autoforum.cz

Rakúsky inžinier má s motormi dlhoročnú skúsenosť, ostatne pracoval aj v tíme, ktorý vyvíjal Wankelov motor (spaľovací motor s vnútorným spaľovaním s rotujúcim piestom). Tentokrát sa jeho tím postaral o prestavbu elektrickej Tesly na veľmi sofistikovaný plug-in hybrid. Jeho podstatou je integrovaný generátor a dvojvalcový benzínový motor s výkonom 40 kW / 55 koní pod prednou kapotou. Model 3 tak síce prišiel o predný kufor, prínos je ale očividne veľký.

Domov
Zdieľať
Diskusia