Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. januára 2020, 17:19
Čas čítania 1:10
Martin Mičuda

Genesis odhaľuje luxusné SUV, ktoré má na muške etablované GLE, X5 či Q7

Genesis odhaľuje luxusné SUV, ktoré má na muške etablované GLE, X5 či Q7
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.genesis.com/NEWS/genesis-shares-images-of-its-first-suv--gv80/s/7c198be9-56f2-4d76-b572-9cbf87c7e91e" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">genesis.com</a>
TECH GENESIS
Uložiť Uložené

GV80 je prvým SUV kórejskej prémiovej značky.

Už v roku 2015 sa v rámci koncernu Hyundai Motor Group objavila nová luxusná značka, ktorá sa vymanila spod krídiel Hyundai-u. Reč je o automobilke Genesis. Jej poslaním je byť akousi kórejskou konkurenciou k tradičným prémiovým zástupcom ako Audi, BMW, Mercedes-Benz či Cadillac, Lexus, Jaguar alebo Infiniti.

Za ostatné roky sme spoznali hneď niekoľko modelov, ktoré sem-tam začíname stretávať už aj na našich cestách, keďže najväčším lákadlom je najmä veľmi atraktívna cena. Okrem luxusne strihnutých sedanov sa po novom do portfólia začleňuje nové SUV s názvom GV80.

Genesis odhaľuje luxusné SUV, ktoré má na muške etablované GLE, X5 či Q7
Zdroj: media.genesis.com

GV80-ka si to primárne namierila proti etablovaným modelom ako Audi Q7, BMW X5 alebo Mercedes-Benz GLE, čomu zodpovedajú najmä majestátne rozmery a krivky. Poznávacím znakom novinky je predovšetkým obrovská maska (nazvaná Crest Grill), ktorá mala premiéru pri vlajkovej lodi G90. Aj Genesis tak potvrdzuje, že okázalý dizajn je momentálne v trende, najmä ak ide o model určený aj pre americký či ázijsky trh.

Odporúčané
Elektromobil Mazda MX-30 má relatívne malé batérie. Väčšie by vraj boli menej ekologické než dieselový motor Elektromobil Mazda MX-30 má relatívne malé batérie. Väčšie by vraj boli menej ekologické než dieselový motor 31. decembra 2019, 16:29

Uznať ale treba, že dizajn samotný je veľmi vydarený a už prakticky plnohodnotne dokáže konkurovať ostrieľanej konkurencii. Dôkazom je aj veľmi hodnotne vyzerajúci interiér s minimalistickým, ale za to estetickým návrhom a kvalitnými materiálmi. Centrom palubovky je naozaj rozmerný širokouhlý displej, pozornému oku pritom neujde ani otočný volič prevodovky s inšpiráciou u modelov značky Land Rover.

Genesis odhaľuje luxusné SUV, ktoré má na muške etablované GLE, X5 či Q7
Zdroj: media.genesis.com

Veľké SUV, ktorého interiér bude až 7-miestny, stojí na platforme s primárne zadným pohonom, v ponuke ale, pochopiteľne, nebude chýbať ani pohon všetkých štyroch kolies. Pre GV80-ku je štandardom 8-stupňová automatická prevodovka.

Genesis je zatiaľ skúpi na podrobné špecifikácie, vieme ale, že o pohon sa budú starať až 3 agregáty – benzínový 2,5-litrový štvorvalec s výkonom 224 kW/305 koní a 422 Nm, 3,5-litrový šesťvalec so silou 279 kW/380 koní a až 530 Nm, zatiaľ čo naftovú ponuku zastreší 3-litrový šesťvalec s výkonom 205 kW/280 koní a krútiacim momentom 589 Nm. Cenové relácie zatiaľ nepoznáme, predaj ale začne už najbližšie mesiace.

Domov
Zdieľať
Diskusia