Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2019, 7:34
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Apple čelí sťažnostiam. iPhone 11 Pro zhromažďuje informácie o tvojej polohe aj po tom, čo funkciu vypneš

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Nahryznuté jabĺčko má problémy.

Apple po novom čelí sťažnostiam v súvislosti so svojou aktuálnou vlajkovou loďou. Používatelia totiž tvrdia, že iPhone 11 Pro zhromažďuje informácie o ich polohe aj po tom, čo lokalizačnú funkciu vypnú. Vo svojom blogu to tvrdí aj bezpečnostný analytik a novinár, ktorý o tom nedávno napísal blog a pridal k nemu aj video ako dôkaz.

Odporúčané
Apple by vraj k iPhonom mohol pridávať slúchadlá AirPods zadarmo Apple by vraj k iPhonom mohol pridávať slúchadlá AirPods zadarmo 5. decembra 2019, 8:16

Ako informuje NDTV, je dokázateľné že nový smartfón s logom nahryznutého jablka zhromažďuje GPS údaje pre určité aplikácie a systémové služby aj napriek manuálnemu zablokovaniu v nastaveniach. Najnovší operačný systém iOS 13 by mal byť pritom bezpečnejší z hľadiska ochrany osobných údajov.

Najnovší iPhone z dielne kalifornského gigantu vraj pravidelne odosiela geograficky označené umiestnenie blízkych Wi-Fi hotspotov a mobilných antén v anonymnej a šifrovanej podobe. Aj po vypnutí lokalizačných služieb manuálne, iPhone naďalej pinguje záhadný server.

Apple už na problém reagovalo a tvrdí, že sa to očakávalo. „Nevidíme tu však žiadne reálne bezpečnostné dôsledky“ obhajuje problém jeden z inžinierov spoločnosti. Žiadne oficiálne stanovisko však Apple doposiaľ nevydalo.

Domov
Zdieľať
Diskusia