Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2019, 7:35
Čas čítania 0:44
Vl Mi

Niektoré silnejšie pivá sú pre človeka skutočne zdravé. Môžu za to črevné baktérie

NEWS PIVO ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Záleží na tom, aké pivo si vyberieš.

Jedno chladené padne vždy vhod. No a ešte keď je to zdravé, prečo nie? Vedci tvrdia že pivo môže mať pozitívny vplyv na tvoje zdravie. Musíš si však dať záležať, ktorý zlatý mok si vyberieš.

Odporúčané
Takmer štvrtina mladých ľudí je v panike, keď im zoberieš mobil, ukázala štúdia Takmer štvrtina mladých ľudí je v panike, keď im zoberieš mobil, ukázala štúdia 29. novembra 2019, 12:19

Podľa profesora Erica Claassena z Amsterdam University pivo môže byť veľmi zdravé. Napríklad také značky ako Hoegaarden, Westmalle Tripel a Echt Kriekenbier sú bohaté na probiotické mikróby, píše The Independent. Probiotiká sú v rôznych potravinách, napríklad v jogurte. Nazývajú sa tiež „dobré baktérie“, pomáhajú totiž udržiavať rovnováhu medzi našimi črevnými baktériami.

Vedci zistili, že niektoré silnejšie pivá sú pre človeka zdravé, a to vďaka črevným baktériám
Vedci zistili, že niektoré silnejšie pivá sú pre človeka zdravé, a to vďaka črevným baktériám Zdroj: unsplash

A čo je dôvod, že sa tam zdravé baktéria dostanú? Väčšina pív prechádza fermentačným procesom len raz. Pivá ako spomínaný Hoegaarden sa fermentujú dvakrát. Práve to spôsobuje, že je pivo „suchšie“, má výraznejšiu chuť a má odlišné zloženie kvasiniek. Práve tie produkujú látky, ktoré zabíjajú škodlivé baktérie v našom čreve. 

„Nechceme dať ľuďom dôvod piť viac piva,“ vraví profesor. „Vo vysokých dávkach je alkohol pre črevo zlý, no ak budete piť iba jedno z týchto pív každý deň, bude to pre váš organizmus veľmi dobré,“ dodal.


Aj keď sú niektoré pivá zdravé, mysli na to, že treba piť s mierou. 

Domov
Zdieľať
Diskusia