Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2019, 18:06
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Lamborghini prináša vyše 800-koňový hyperšport, ktorý budeš môcť prevetrať aj ty

Lamborghini prináša vyše 800-koňový hyperšport, ktorý budeš môcť prevetrať aj ty
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.lamborghini.com/English/LATEST-NEWS/lamborghini-lambo-v12-vision-gran-turismo-unveiled-in-monte-carlo/s/3c12806b-ba02-48e1-8107-ace72037b0f1" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lamborghini.com</a>
TECH
Uložiť Uložené

Futuristický športový automobil na prvý pohľad zaujme najmä extravagantným dizajnom.

Aj napriek tomu, že Lamborghini nepatrí zrovna k značkám, ktoré majú široké portfólio a masové predaje, tento rok bol pre taliansku automobilku vskutku bohatý na novinky. V jeho závere však spoznávame ďalší, azda tohto roku najfascinujúcejší model, ktorý ale na ulici určite neuvidíš.

Hyperšport V12 Vision Garn Turismo je totiž, ako naznačuje samotný názov, špeciálny počin určený výhradne pre Gran Turismo Sport, teda známu pretekársku ságu hernej konzoly Playstation. Inými slovami, i keď futuristicky vyzerajúce Lamborghini na cestách neuvidíš, vďaka faktu, že ide o virtuálny automobil, si ho budeš môcť vyskúšať aj ty. Jedinou podmienkou je, aby si vlastnil PlayStation 4 a spomínanú hru.

Lamborghini prináša vyše 800-koňový hyperšport, ktorý budeš môcť prevetrať aj ty
Zdroj: media.lamborghini.com

V nej sa novinka ukáže na jar v roku 2020, čím sa Lamborghini zaradilo k výrobcom (napr. Audi, Bugatti, Mini či Jaguar), ktorí vyvinuli automobil špeciálne pre hernú sériu Gran Turismo. Aj to je totiž cesta, akou budovať povedomie a meno značky, keďže virtuálny svet je momentálne silnejší ako kedykoľvek predtým.

Jednomiestny vizionársky koncept sa spolieha na hybridný pohon, ktorý ale nie je vymyslený – ide o techniku, ktorú sme spoznali v novom modeli Lamborghini Sián FKP 37, čiže atmosféricka V12-ka s elektrickou sústavou s celkovým výkonom 602 kW / 818 koní. 

Odporúčané
MINI ukázalo svetu svoj doposiaľ najultimátnejší sériový počin, 3000-kusovú špecialitku MINI ukázalo svetu svoj doposiaľ najultimátnejší sériový počin, 3000-kusovú špecialitku 23. novembra 2019, 13:07

Za úctyhodné možno považovať skutočnosť, že Lambo svoj virtuálny počin priviedlo aj do reality – na tohtoročnom finále svetového šampionáta FIA Certified Gran Turismo v Monte Carle sa model predstavil i v životnej veľkosti. Ako tvrdia samotní tvorcovia, futuristický dizajn bol zámerom, aby nadšenci značky počas hrania mali možnosť prevetrať niečo špeciálne a jedinečné, zároveň však so sériovou technikou.

Podobnosť so súčasnými modelmi značky je pritom očividná. Či už ide o veľkú členitosť, ostré hrany či motív písmena Y, ktorý je najmä posledné roky početne zastúpený vo všetkých ponúkaných modeloch. Pri pohľade na exteriér je ale jasné, že nejde o vozidlo na bežné cesty, no a dôkazom je aj centrálne umiestnený kokpit v štýle stíhačky.

Domov
Zdieľať
Diskusia