Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2019, 10:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Polícia sa už zaoberá konkrétnymi Slovákmi, ktorí šíria hoaxy o vražde žien v Bratislave, zverejnila aj ich mená

NEWS
Uložiť Uložené

Šíriteľom poplašnej správy hrozí podľa polície trest v maximálnej výške dvoch rokov vo väzení.

Od včerajšieho večera sa sociálnymi sieťami šíri nepravdivá informácia o tom, že v Bratislave niekto umučil a znásilnil ženu. Portál omediach.com informuje aj o pravdepodobných pôvodných zdrojoch, ktoré rozšírili konverzáciu z aplikácie WhatsApp.

 „Hlavným alebo jedným z hlavných zdrojov šírenia tejto poplašnej správy je profil Anet Slotovej, ktorá zverejnila PrtSc (screenshot – pozn. red.) súkromnej správy od Simony Slotovej,“ tvrdí stránka. Prvá menovaná šíri hoax aj po tom, čo polícia verejnosť upozornila, aby tejto informácii neverila, pretože nie je založená na reálnych základoch. 

Polícia sa už zaoberá konkrétnymi Slovákmi, ktorí šíria hoaxy o vražde žien v Bratislave, zverejnila aj ich mená
Zdroj: omediach.com

Polícia Slovenskej republiky ešte včera v noci na tento hoax upozornila a zároveň dodala, že sa prípadom bude zaoberať s cieľom nájsť pôvodného šíriteľa informácie. „V tomto prípade existuje bezpochyby podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy, za čo hrozí trest za mrežami vo výmere až na dva roky,“ píše polícia v príspevku

Odporúčané
Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky Slovenskom sa šíri závažný hoax o vraždách v Bratislave. Polícia upozorňuje, že za šírenie poplašnej správy môžeš dostať 2 roky 23. novembra 2019, 0:34

Screenshot ešte v noci zdieľali aj influencerky Naty Kerny a Moma Horňaková, obe však okamžite po zverejnení informácii o tom, že ide o hoax, svoje tvrdenia stiahli a opravili ich. Konkrétne citovali novinárku Zuzanu Kovačič Hanzelovú z denníka SME. Tá ako prvá reagovala, aby ľudia neverili falošným konverzáciám. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia