Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2017, 17:35
Čas čítania 0:00
Valéria Frázová

Medzinárodný deň žien je za dverami. Ako vyriešiť dilemu a vybrať kvety, ktoré sa budú naozaj páčiť?

Uložiť Uložené

Jeden kvet vraj povie viac, ako 100 slov.

Kvety vždy boli, sú a pravdepodobne aj budú jedným z najobľúbenejších darčekov. Každá žena ich miluje, pretože nimi muži vyjadrujú city bez zbytočného plytvania slovami. Alebo nám aspoň dajú navedomie, že nezabudli. Na narodeniny, meniny, na výročie alebo len tak. Ak viete, akú kvetinu má žena najradšej, výber je jasný. Čo však vybrať vtedy, keď to neviete? Máme pre tebaniekoľko tipov, ktoré ti dilemu s prichádzajúcim MDŽ uľahčia.


Vyberte tú správnu farbu
Farba kvetu za vás povie viac, než si dokážeme predstaviť. Pre manželku, či priateľku jednoznačne zvoľ červenú farbu, ktorou dáš najavo svoju lásku a vášeň alebo bielu, ktorá odzrkadľuje vernosť. Modrá farba kvetu je naopak vhodná pre mamu, sestru, či inú príbuznú, pretože hovorí o harmónii domova a pôsobí ukľudňujúco. Pre kamarátku je skvelou voľbou energická žltá, oranžová, či nežná ružová. No netreba zabudnúť ani na babičky a kolegyne. V tomto prípade je vhodným výberom kvetinka fialovej farby, ktorá symbolizuje úspech, ale aj obdiv.

Medzinárodný deň žien je za dverami. Ako vyriešiť dilemu a vybrať kvety, ktoré sa budú naozaj páčiť?
Zdroj: unsplash.com


Nebojte sa kombinovať
Každá farba kvetu má síce svojskú symboliku, no to neznamená, že ich nemôžete kombinovať. Práve naopak. Takmer všetky kvety nájdeme v rozličných farbách a ani taká voľba nie je šliapnutím vedľa. Ženu jednoznačne poteší luxusne vyzerajúca ružovo-biela kombinácia tulipánov, dúhový mix ruží, gerbery tón v tóne, či v dnešnej dobe veľmi obľúbená kytica pestrofarebných jarných kvetov.


Buďte inovatívni
Už dávno neplatí, že ženu by sme mali obdarovať len kyticou rezaných kvetín. Samozrejme, že týmto výberom nič nepokazíš, no máš aj iné možnosti. Čoraz viac sa obľube tešia aj črepníkové kvety, ktorými žene do domácnosti prinesieš kus prírody a z darčeka sa bude tešiť o to dlhšie. Skvelým tipom je červená antúria, biela kala, žltá ľalia, či dokonca zaujímavý figovník. V obchodných reťazcoch Kaufland natrafíte napríklad aj na krásne dekorácie kvetov v skle.

Medzinárodný deň žien je za dverami. Ako vyriešiť dilemu a vybrať kvety, ktoré sa budú naozaj páčiť?
Zdroj: unsplash.com


Uľahči si to a kúpu kvetu spoj s bežným rodinným nákupom
S dilemou v kvetinárstve bojovať nemusíš. Klinec po hlavičke trafíš vtedy, keď urobíš rodinný nákup do domácnosti a na tom istom mieste žene zadovážiš rovno aj krásny kvet. Výber vždy čerstvých rezaných, ale aj črepníkových kvetov nájdeš taktiež v Kauflande. Žene tak na jednom mieste vyberieš tú najvhodnejšiu kvetinu, ktorú môžeš rovno podporiť aj jej obľúbenou čokoládou, či kartičkou s venovaním.

Medzinárodný deň žien je za dverami. Ako vyriešiť dilemu a vybrať kvety, ktoré sa budú naozaj páčiť?
Zdroj: unsplash.com


Pár tipov a trikov na záver
Pozor na počet kvetov v kytici. Musí ísť o nepárny počet, ak však darujete viac než 10 kvetov, počet môže byť aj párny. Nezabudni dať pred darovaním dole papier, či obal a kyticu drž v ľavej ruke. Tú pravú si nechaj voľnú na blahoželanie alebo kartičku s venovaním, v ktorom môžeš vyjadriť všetko, čo chceš.

Takže páni, nezabudnite na 8. marca, spravte nejakej žene ozajstnú radosť a vyčarujete jej úsmev na tvári.

Domov
Zdieľať
Diskusia