Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2019, 9:46
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Zamestnanec Applu si na svoje číslo poslal zákazníčkine intímne fotky

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Fotku odfotila pred rokom, čo znamená, že jej prehľadával galériu.

Zákazníčka Applu sa na svojom Facebooku sťažuje a ostro kritizuje jedného zo zamestnancov. Tvrdí, že si z jej telefónu poslal na svoje číslo jej „extrémne osobné“ fotky, svojím statusom varuje všetkých ostatných.

Na sociálnej sieti Gloria Fuentes opisuje celý priebeh návštevy predajne Applu v Kalifornii, kam šla, lebo chcela, aby jej na telefóne vymenili sklo.

 

Hovorí, že už predtým mala pocit, že by si z mobilu mala vymazať všetky osobné veci, čo aj urobila. Vymazala si aplikácie, cez ktoré by sa mohol niekto dostať k jej bankovému účtu, vymazala sociálne siete a v pláne mala premazať aj fotky. Tie si dopredu zálohovala, aby sa k nim neskôr vedela vrátiť a chystala sa ich vymazať. Prišla jej však notifikácia, že jej stretnutie presunuli na skorší čas a v zhone ich vymazať zabudla.

Hovorí, že keď prišla do predajne, tak ju k sebe zobral jeden zo zamestnancov. Začal si obzerať jej telefón, čo jej neprišlo zvláštne, myslela si, že len kontroluje poistenie. Počas ich stretnutia si dvakrát vypýtal kód, no myslela si, že to je súčasť bežného procesu. Skutočne neočakávala to, čo sa stalo.

Odporúčané
Kreditka Apple Card je vraj sexistická. Ženy dostávajú nižšie finančné limity Kreditka Apple Card je vraj sexistická. Ženy dostávajú nižšie finančné limity 12. novembra 2019, 22:13

Sklo jej nakoniec nevymenili a keď prišla domov všimla si, že z jej telefónu niekto poslal správu na neznáme číslo. Keď ju otvorila, uvedomila si, že si niekto poslal veľmi súkromnú fotku, ktorú odfotila pre svojho priateľa.

Zamestnanec Applu nemal žiadne právo prechádzať jej galériou, nie to si fotky posielať. Gloria upozorňuje, že fotku, ktorú si poslal, odfotila pred viac než rokom, čo znamená, že sa v jej galérii musel doslova hrabať.

 

Zamestnanec Applu zákazníčke nepomohol, namiesto toho si na svoje číslo poslal jej extrémne osobné fotky
Zamestnanec Applu zákazníčke nepomohol, namiesto toho si na svoje číslo poslal jej extrémne osobné fotky Zdroj: flickr

Tvrdí, že sa do predajne opäť vrátila, kde zamestnanca konfrontovala a on priznal, že číslo je jeho. Povedal však, že nevie, že sa poslala nejaká fotka. Gloria hovorí, že pracovníka zažaluje a chce upozorniť všetkých na to, čo sa im môže stať, pretože ju zožierajú myšlienky, čo všetko si mohol poslať, no záznam o tom vymazať.

Apple sa pre BBC vyjadril, že sú Glorii vďačný, že o tom začala rozprávať a že toto závažné chovanie ich zamestnanca preverili a v súčasnosti už nemá s Applom nič spoločné.

Domov
Zdieľať
Diskusia