Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. novembra 2019, 14:38
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Zubatej rybe odsekli hlavu, no aj napriek tomu rozhrýzla plechovku koly. Video sa stalo hitom internetu

NEWS COCA-COLA
Uložiť Uložené

Z plechovky zostali len šumiaca pena a zdemolovaný kov.

Aktuálne internetom koluje podivuhodné video, ktoré zachytáva ozrutnú rybu známu ako zubatka pruhovaná, ktorá svojou silou a ostrými zubami dokázala bez akýchkoľvek problémov rozhryznúť plechovku koly. Dokonca aj po tom, čo ju rozpolili na dve časti, informuje portál IFLScience.

Pokus najprv skúšajú s celou rybou, ktorú postavia pred plnú plechovku sýteného nápoju. Tá ho okamžite schmatne do úst a rozhryzie tak silno, že z nej ostanú len šumiaca pena a zdemolovaný kov.

Experiment bol zopakovaný aj po tom, čo zubatke oddelili hlavu od tela, čo fascinovalo nejedného diváka. Video bolo síce na YouTube nahraté už v januári, no len prednedávnom sa objavilo na Reddite a následne sa stalo virálnym po celom svete. Aktuálne má na konte už viac ako 6 miliónov videní a tento počet stále rastie.

 

Fascinujúci druh podmorského živočícha prezývajú vďaka ostrým zubom aj vlčia ryba. Švédsky professor Björn Thrandur Björnsson z endokrinologického laboratória univerzity v Göteborgu tvrdí, že tento druh ryby sa vyskytuje predovšetkým v Atlantickom a v Severnom ľadovom oceáne. Údajne môže dorásť až do dĺžky 2 metrov.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Živí sa kôrovcami, mäkkýšmi či menšími rybami. Hoci ju na Reddite ľudia popisujú ako jedovatú, nie je to pravda. Profesor vysvetľuje, že za zahryznutie aj po dekapitácii (odťatia hlavy) môže tzv. neuromuskulárny reflex. „Jej čeľusť je v podstate naprogramovaná na uhryznutie, pokiaľ jej ústna dutina niečo zaregistruje. Zvyčajne to býva korisť,“ dodáva Björnsson.

Domov
Zdieľať
Diskusia