Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. novembra 2019, 9:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Nacionalisti chcú pred imigrantmi piť alkohol a jesť bravčové mäso. Odkazujú im, že nie sú vítaní

NEWS PROTEST
Uložiť Uložené

Cieľom protestu je ukázať imigrantom názory zúčastnených, ktorí ich považujú za nežiadanú príťaž.

Grécka nacionalistická skupina s názvom United Macedonians vyzýva svojich prívržencov, aby sa pridali k protestu pred táborom imigrantov v blízkosti mesta Thessaloniki. Tým, že budú na mieste konzumovať bravčové mäso a popíjať alkohol, chcú ľuďom v tábore, z ktorých väčšinu tvoria moslimovia, ukázať svoj negatívny postoj k ich prítomnosti v Grécku.

Ako informuje Vice News, Christos Giannoulis z ľavicovej opozičnej strany Syriza označil akciu za provokáciu voči ľuďom odlišnej viery. Kostantinos Kyranakis z pravicovo-centristickej strany New Democracy si naopak myslí, že by Gréci nemali kvôli imigrantom meniť životný štýl. Svoj prístup k veci zdôraznil tým, že na sociálnu sieť pridal fotografiu, kde s priateľmi konzumuje bravčové mäso a pije pivo.

Odporúčané
Majiteľ najlepšieho kebabu v Bratislave Musafer: Žiadna robota nie je hanba. Hanba je, ak si zdravý a nepracuješ (Rozhovor) Majiteľ najlepšieho kebabu v Bratislave Musafer: Žiadna robota nie je hanba. Hanba je, ak si zdravý a nepracuješ (Rozhovor) 18. septembra 2019, 16:11

Podľa publikácie Vice News väčšina prisťahovalcov do Grécka prichádza cez Turecko, najmä z Afganistanu a Sýrie. Od začiatku tohto roku do októbra ku Grékom pricestovalo už približne 55 000 imigrantov. Ich počet sa má v rámci Grécka naďalej zvyšovať, čo na daných miestach v konečnom dôsledku zhoršuje celkovú situáciu. 

V jednom z kempov na ostrove Lesbos, ktorý bol pripravený pre 3 000 utečencov, sa v skutočnosti nachádzalo 13 000 imigrantov. V septembri sa táborom prehnal nebezpečný požiar, ktorý bol podľa odborníkov s ohľadom na počet ľudí iba otázkou času. Aj z toho dôvodu grécka vláda v minulom týždni prijala prísnejšie azylové zákony, ktoré majú za cieľ zabezpečiť lepšiu reguláciu prichádzajúcich utečencov.

Domov
Zdieľať
Diskusia