Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. októbra 2019, 9:56
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Tvorcovia Game of Thrones ukončili spoluprácu na nových Star Wars filmoch pre Disney. Dôvodom je údajne zmluva s Netflixom

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

David Benioff a D.B. Weiss mali pracovať na trilógii Star Wars až do roku 2022.

David Benioff a D.B. Weiss, ktorí vdýchli život seriálovému hitu Game of Thrones, podľa CNBC údajne odstúpili od spolupráce s Disney. Pôvodne mali pracovať na trilógii Star Wars v spolupráci s Lucasfilm, Deadlinu však oznámili, že sa na tvorbe týchto filmov nebudú podieľať ani ako autori, ani ako producenti. Prečo?

200-miliónová zmluva s Netflixom

Dôvodom, prečo rozbehnutú spoluprácu ukončili, môže byť údajne zmluva s Netflixom. Producenti zároveň povedali, že Star Wars milujú a bolo pre nich cťou zúčastniť sa diskusií s Georgom Lucasom a jeho tímom. Nemôžu si však dovoliť pokračovať.

„Deň má len 24 hodín,“ vyjadrili sa pre Deadline a dodali, že by neboli schopní naplno pracovať na oboch projektoch. Po záverečnej sérii GoT, ktorá vzbudila zmiešané emócie u kritikov aj u skalných fanúšikov, si zrejme producentská dvojica chce na ďalšej snímke dať záležať.

Odporúčané
Nová hra zo sveta Star Wars vábi trailerom. Nechýbajú epické boje so svetelnými mečmi ani Stormtrooperi Nová hra zo sveta Star Wars vábi trailerom. Nechýbajú epické boje so svetelnými mečmi ani Stormtrooperi 29. októbra 2019, 19:06

Toto je už druhý projekt, ktorý Benioff a Weiss ukončili predčasne, údajne kvôli záväzkom voči Netflixu, informuje Deadline. Už dávnejšie mali pracovať na novinke s názvom Konfederácia s HBO. Samozrejme, Lucasfilm už má v rukáve niekoľko Star Wars snímok, ktoré uzrú svetlo sveta ešte tento rok. Epizóda IX bude mať premiéru 19. decembra (prosinec).

Domov
Zdieľať
Diskusia