Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2015, 19:09
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Psychologický pohľad do vnútra umelej inteligencie s názvom Ex Machina vnadí novým trailerom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Týždeň pred slovenskou premiérou dostávame nový pohľad pre atraktívny sci-fi thriller Ex Machina s kvalitným hereckým obsadením.

Ex Machina nás zaujala už po prvom plagáte, dávno pred úvodnými zábermi, ktoré by nám aspoň načrtli tón, atmosféru či približnú kvalitu tohto psychologického sci-fi thrilleru. Zbehlejší filmoví fanúšikovia už dokážu približne určiť výslednú kvalitu daného počinu, najmä ak ho sledujú už rok pred premiérou. Aj ja už približne viem, čo od tejto snímky očakávať, najmä po ohlasoch zo zahraničných premietaní. Najnovší trailer pre režijný debut Alexa Garlanda (Dredd, Sunshine) si nechám ujsť, mienim si totiž tento zaujímavo vyzerajúci počin vychutnať v kine.

Vo filme uvidíme zamestnanca (Caleb - Domhnaal Gleeson -About Time) istej programátorskej firmy, ktorý vyhrá zájazd do sídla CEO firmy, respektíve jeho šéfa (Oscar Isaac - A Most Violent Year). Ako neskôr Caleb zistí, jeho nadriadený Nathan vytvára AI (Alicia Vikander), akú ešte svet nevidel. Caleb ju má testovať, no niečo sa zvrtne a umelá inteligencia sa aj vďaka bližšiemu spoznávaniu sveta naokolo a zvyšovaniu emočného rozsahu začne správať nepredvídateľne. Snáď sa vidina inteligentnej žánrovky, ktorá skvelo pracuje s postavami a vŕta sa vo vzťahu medzi človekom a strojom, po premiére nerozpustí. Zahraničné recenzie sú však pozitívne. Premiéra už 30. apríla. 

Domov
Zdieľať
Diskusia