Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. februára 2017, 18:05
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Tvorca skvelej prvej série True Detective plánuje natočiť film o zhodení atómovej bomby na Japonsko

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Cary Fukunaga si zoberie na starosti ťaživý skutočný príbeh pod krídlami Universalu.

Aj keď má Cary Fukunaga na konte celkom málo projektov, ľudia ho právom obdivujú a tešia sa na každú ohlásenú záležitosť. Či už to bolo Sin Nombre, Jana Eyrová, prvá séria True Detective či vojnová záležitosť s Idrisom Elbom s názvom Beasts of No Nation, stále sa bolo na čo pozerať a talent z obrazoviek jednoducho sršal. Aktuálne sa k nám dostávajú správy, že Cary plánuje pod Universalom adaptovať skutočný príbeh zhodenia jadrovej bomby, opísaný v knihe Shockwave: Countdown to Hiroshima od Stephena Walkera. Film ponesie skrátený názov Shockwave a jeho scenárovú časť zaobstará Hossein Amini (Drive, The Two Faces of January, 47 Ronin). Produkčný dohľad naň budú mať šikovní ľudia z Working Title Films, ako napríklad Tim Bevan, Liza Chasin a Eric Fellner (Fargo, Big Lebowski, Love Actually a mnoho ďalších).

Shockwave podľa popisu knihu nebude obyčajnou vojnovou záležitosťou. Zameria sa skôr na ťaživé týždne pred zhodením samotnej ničivej bomby s názvom Little Boy na tristotísícovú metropolu Hirošima. Výbuch a jeho následky usmrtili takmer tretinu jej populácie a odštartovali éru plnú strachu, no udalosti, ktoré jej predchádzali, sú z pohľadu histórie rovnako dôležité. Autor knihy opisuje etapy od prvého úspešného testu v Novom Mexiku, až po celú kataklyzmu z pohľadu pilotov, vedcov, civilných obedí a svetových lídrov stojacich pri tejto dejiny meniacej udalosti. Sme veľmi zvedaví ako sa tento mladý sympaťák s Japonskými koreňmi zhostí materiálu, keďže projekt disponuje veľkým potenciálom. O všetkych ďalších informáciách vás samozrejme budeme pravidelne informovať.

 

Tvorca skvelej prvej série True Detective plánuje natočiť film o zhodení atómovej bomby na Japonsko
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia