Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2017, 18:01
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Prvé zábery zo zimomriavkového traileru pre Star Wars: The Last Jedi sa nesú v znamení ohlučujúcich vesmírnych súbojov a stretov svetelných mečov

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

December 2017 je razom o čosi ďalej.

Tak sme sa predsa len dočkali. Po niekoľkých článkoch s rôznymi dohadmi a údajnými spoilerovými informáciami (na ktoré sme neklikali) prichádza od Disney aj niečo oficiálne. Rovnako, ako minulý rok odhalilo Good Morning America prvý teaser pre Rogue One, aj tento má to privilégium odhaliť nám ďalší film zo ságy. Nie je ním nič iné než ôsma epizóda s názvom The Last Jedi, ktorej premiéry sa dočkáme až 15. decembra 2017. Hudbu opäť zloží John Williams a aj keď sa mnohým v redakcii soundtrack pre The Force Awakens páči, ja dúfam, že si tentoraz dá záležať viac a dočkáme sa nezabudnuteľného a ikonického soundtracku.

Počas dnešného panelu ukázal režisér Rian Johnson a spol. nádherný teaser plagát a následne aj teaser trailer, ktorý pustili hneď dvakrát. Nebolo to zlé, ba naopak, ide o skvelú teaserovú prácu, ale čakali sme asi niečo iné. Podľa mňa to neprekonalo Abramsov geniálny teaser, ale stále je z toho cítiť niečo veľkolepé. Vidíme Skywalkera, ktorý definitívne trénuje Rey, ukázal sa aj Kylo Ren, ktorý sa tentoraz nebude držať na uzde, no a svoju prítomnosť potvrdili aj Finn a Poe s BB-8. Posledný menovaný droid má mať vo filme množstvo skvelých a hlavne vtipných scén. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Okrem iného sa môžeme tešiť na rozvoj všetkých hlavných postáv vrátane Kyla Rena. Ústrednou témou bola myšlienka teroru a rozpoltenosti osobnosti, ktorá je morálne oprávnená správať sa tak, aby získala úplne všetko. Taktiež všetci cítia aktiváciu určitého správneho druhu spoločenskosti v predstaviteľovi postavy. Okrem posilnenia negatívnych a temných vlastností, ktoré boli Kylovi často vyčítané, uvidíme aj väčší dôraz práve na jeho ľudskosť. Na druhej strane tu máme Rey, pri ktorej by mala byť odhalená jej minulosť a identita rodičov, rovnako tak by sme mali nahliadnuť na tých 30 rokov, počas ktorých žil Luke osamote.  

Na záver si ešte povieme, že okrem už istej roly pre The Last Jedi sa Carrie Fisher pravdepodobne objaví aj v Epizóde IX. Pravdepodobne sa použijú staršie zábery, respektíve nepoužité zábery z natáčania The Force Awakens/The Last Jedi. Ešte však nie je nič isté. Vracia sa Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie a aj Andy Serkis. Nabité obsadenie dopĺňa Benicio Del Toro, Laura Dern (Jurský park) a nováčik Kelly Marie Tran. Režíruje talentovaný Rian Johnson (Looper či epizóda Ozymandias v Breaking Bad). Pre viac informáciíí klikajte na tento odkaz, kde nájdete množstvo článkov venujúcich sa Epizóde VIII.

Prvé zábery zo zimomriavkového traileru pre Star Wars: The Last Jedi sa nesú v znamení ohlučujúcich vesmírnych súbojov a stretov svetelných mečov
Domov
Zdieľať
Diskusia