Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2017, 15:52
Čas čítania 0:00
Ján A.

Monštrá od Universalu sa rozrastú o Frankensteinovu nevestu. Zahrá si ju Angelina Jolie?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podarí sa filmovej spoločnosti nakopnúť nové univerzum poriadne vysoko?

Premiéra debutového filmu novovzniknutého univerza sa nezadržateľne blíži. Universal však nelení a pripravuje ďalší počin. Pôjde o remake slávneho a veľmi obľúbeného hororu Bride of Frankenstein z roku 1935. Očakávalo sa, že režisérom aj tohto projektu bude Alex Kurtzman (Star Trek), čiže tvorca očakávanej novinky The Mummy. Avšak, kompetentní lídri veľmi príjemne prekvapili všetkých divákov, pretože sa režisérom stal Bill Condon, ktorý momentálne prijíma poklony kvôli rozprávke Beauty and the Beast. Len pre pripomenutie, tento film zarobil vyše jednu miliardu dolárov. Billa Condona poznáme aj z filmov, ako Twilight, Gods and Monsters alebo Dreamgirls. Druhý menovaný dokonca získal Oscara za najlepší adaptovaný scenár. Autor je teda nielen úspešný, ale taktiež zarába hollywoodským štúdiám nemalé peňažné zisky. 

Scenár napíše skúsený veterán David Koepp (Spider-Man, Jurassic Park), ktorý pôvodný film označil ako jeden zo svojich najobľúbenejších. Už sa veľmi teší na písanie a dúfa, že novinka bude minimálne tak skvelá ako predchodca. Podľa neho uvidíme na pozadí hororu odveký príbeh o nekončiacom súboji mužov a žien, ktorý sa ponesie v duchu ženského oslobodenia a silných feministických sklonov. Ako odpovedá na túto starú dilemu zmienený autor? "Všetci sme samozrejme z rovnakého stromu, ale sme rôznymi druhmi ovocia." Ženská rola bude omnoho sympatickejšia ako ústredná postava prvotiny The Mummy a v kuloároch sa šušká, že by ju mohla stvárniť Angelina Jolie.

Spoločnosť Universal vysiela veľmi pozitívny signál. Ešte istú dobu pred prvým filmom spoznávame prvé mená ďalšej novinky, pričom už teraz vieme, že sa pracuje na väčšom počte projektov. Vo vzdialenej budúcnosti tak čakajú na divákov chutné kúsky, ako The Wolfman, The Invisible Man, Creature from the Black Lagoon, Van Helsing a iné. Pamätáte sa na tento kultový horor? Alebo rovno patríte k skupine vášnivých priaznivcov? Malé pripomenutie nájdete nižšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia