Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2017, 17:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Mladá Lena sa v novej slovenskej dráme Špina ocitá po znásilnení na psychiatrii, kde musí vybojovať určujúci zápas s vlastnou hanbou a strachom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Slušne vyzerajúca psychologická dráma. Dáte jej šancu?

Nový slovenský film Terezy Nvotovej nám predstaví 17-ročnú Lenku. Jej život sa príliš nelíši od jej iných vrstovníkov - užíva si prvé lásky či divoký nočný život. Potom je však znásilnená učiteľom matematiky - a celý jej svet je rozbitý. Nasledujú pocity hanby, úzkosti a depresií, ktoré ju doženú až na psychiatrickú kliniku. Začína sa jej dlhá cesta k zmiereniu sa so svojimi démonmi, ako aj pokus o konfrontáciu s páchateľom. Špina vyzerá ako poriadne poctivá depresia s dôrazom na hodnoverné vykreslenie reálií a študentského života ako takého. Scenár napísala Barbora Námerová a herecky sa predstavia Dominika Morávková-Zeleníková, Anna Rakovská, Anna Šišková, Róbert Jakab či Patrik Holubář. Film mal premiéru na festivale v Rotterdame a českí diváci ho môžu vidieť už od 20. apríla 2017. Na Slovensko dorazí 22. júna tohto roku.

Domov
Zdieľať
Diskusia