Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2017, 10:21
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorcovia Game of Thrones Benioff a Weiss potvrdzujú svoju účasť na ďalšom seriáli z dielne HBO! Pozrieme sa v ňom na Občiansku vojnu v USA

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES
Uložiť Uložené

Tak sa zdá, že HBO si svojich úspešných režisérov len tak nepustí.

S potvrdenou informáciou o tom, že David Benioff a D.B. Weiss budú naďalej spolupracovať s HBO v rámci seriálu z prostredia Občianskej vojny v USA, prišiel programový riaditeľ Casey Bloys. Úprimne, sme celkom prekvapení. Niežeby sa bolo príliš čomu čudovať, keďže samotné mená tejto kreatívnej dvojky vzbudzujú v divákoch rešpekt, a tak je pochopiteľné, že si ich HBO chce za každú cenu udržať. Ale na druhej strane v nedávnej dobe kolovali o Benioffovi a Weissovi informácie, že by od ďalších projektov dali radšej ruky preč. Pravdepodobne tým ale mysleli iba to, že sa nebudú režijne zapájať do tvorby Game of Thrones spin-offov, pričom spoluprácu s HBO na nových seriáloch zjavne neodmietajú.

Tým prvým (a verme, že nie posledným) bude seriál s názvom Confederate, zaoberajúci sa Americkou občianskou vojnou, avšak ponárajúci sa do alternatívnej reality, v ktorej sa Juhu podarí úspešne odpojiť od Severu, čím si zachová svoju suverenitu a ponechá otroctvo naďalej legálnou záležitosťou. Príbehovo sa konkrétne pozrieme na dejové línie a postavy z oboch strán barikád. Na scéne sa objavia bojovníci za slobodu, lovci otrokov, otrokárske rodiny, politici a podobne. Programový riaditeľ Casey Bloys je samozrejme s predlžujúcou kooperáciou s Danom a Davidom mimoriadne spokojný a preto prehlásil nasledujúce: „Kedže sa Hra o Tróny blíži ku koncu, sme potešení, že budeme s Danom a Davidom môcť aj naďalej spolupracovať, vediac, že nech sa chytia akejkoľvek témy, výsledkom bude ambiciózny a jedinečný projekt."

Tvorcovia Game of Thrones Benioff a Weiss potvrdzujú svoju účasť na ďalšom seriáli z dielne HBO! Pozrieme sa v ňom na Občiansku vojnu v USA
Zdroj: HBO

Benioff a Weiss ďalej o Confederate prezradili, že malo pôvodne ísť o celovečerný film, ale ich skúsenosti s HBO ich presvedčili, že seriál bude ideálnejšou voľbou. Za réžiou a scenárom bude teda stáť populárne duo Benioff a Weiss, pričom v rámci scenára by im mali vypomáhať aj Nichelle Tramble Spellman (Justified, The Good Wife) a Malcolm Spellman (Empire), no okrem scenáristickej pozície budú zastávať aj post výkonných producentov. K výkonným producentom sa ale ďalej pridá Carolyn Strauss (Game of Thrones) a Bernadette Caulfield (Game of Thrones, Big Love). Ale kedy sa Benioff a Weiss do Confederate vlastne plnohodnotne pustia?

V tejto otázke by nám mohol dať odpoveď len jeden jediný dátum, a to koniec natáčania poslednej série Game of Thrones. A podľa posledných informácií nie je vôbec vylúčene, že sa finálna séria objaví na našich obrazovkách až v roku 2019. Na druhej strane, na dobré si musíme skrátka počkať a nech sa radšej proces tvorby neunáhli ako keby malo ísť o úpadok kvality. Ako to vidíte vy? Budete veriť Benioffovi a Weissovi aj naďalej a dáte seriálu Confederate šancu?

Tvorcovia Game of Thrones Benioff a Weiss potvrdzujú svoju účasť na ďalšom seriáli z dielne HBO! Pozrieme sa v ňom na Občiansku vojnu v USA
Zdroj: HBO
Domov
Zdieľať
Diskusia