Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2017, 17:16
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Kultová videohra Mega Man sa chystá na strieborné plátna. Kto sa postará o réžiu dobrodružstiev modrého androida?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

20th Century Fox plánuje filmové oživenie známej značky.

Kultovú videohru Mega Man určite netreba nikomu predstavovať. Mnoho čitateľov iste pri prečítaní názvu zatlačí nostalgickú slzu. A práve ich zrejme najviac poteší, že sa hra z roku 1987 dočká svojej celovečernej adaptácie. 20th Century Fox si už dokonca vytipovalo režisérov. Mega Mana by na strieborné plátno mala doviesť dvojica Henry Joost a Ariel Schulman, ktorí stoja za vynikajúcim dokumentom Catfish, ale zrežírovali aj Paranormal Activity 3 či Nerve.

Kultová videohra Mega Man sa chystá na strieborné plátna. Kto sa postará o réžiu dobrodružstiev modrého androida?
Zdroj: Capcom

Ako bolo povedané, prvá hra s Mega Manom vyšla v roku 1987. Odvtedy sa dočkala slušného počtu pokračovaní (približne 50) snáď na všetky možné konzoly - od Nintenda, cez Xbox One až po PlayStation 4. Herná séria je dodnes chválená najmä kvôli zaujímavým postavám, bohatému svetu a hlavne soundtracku. Postavička Mega Mana sa objavila aj v iných videohrách, napríklad Marvel vs. Capcom či Super Smash Bros. Modrý android nie je cudzí ani kinematografickému svetu. V roku 1994 uzrela svetlo sveta seriálová adaptácia, ktorá sa vysielala až do roku 1996. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa filmu pod taktovkou Joosta a Schulmana dočkáme, avšak seriálový reboot Mega Mana je naplánovaný na rok 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia