Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2017, 15:15
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Čo všetko spustila vražda údajne neozbrojeného Michaela Browna z roku 2014? Trailer k dokumentu Whose Streets? vám azda napovie viac

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Bol Michael Brown naozaj nevinný a policajný zásah neprimeraný?

Zármutok, dlhotrvajúce rasové napätie a vášnivé protesty. To všetko vyvolala vražda neozbrojeného Michaela Browna z roku 2014, kedy bol zabitý miestnou políciou. Prostredníctvom dokumentárnej snímky Whose Streets? nám jeho tvorcovia Sabaah Folayan a Damon Davis prerozprávajú príbeh tejto hrozivej udalosti, ktorá dodnes v Amerike vyvoláva veľkú vlnu pohoršenia. Z traileru však máme pocit, že sa bude dokument zameriavať na prípad iba z jedného uhla pohľadu, pričom druhej strane barikády nedá žiaden priestor na obranu daného činu. Čo na neho vravíte vy?

Myslíte, že nám Whose Streets? predloží úprimnú rekapituláciu Brownovho zabitia, alebo bude len zaujato kritizovať policajný zákrok? Dokument bol premietaný už na nespočetnom množstve filmových festivalov, ako napríklad na Sundance FIlm Festival, na festivale v Atlante, Wisconsine, Marylande a v mnohých ďalších amerických mestách. Jeho oficiálna kinopremiéra je však v USA stanovená na 11. augusta (srpen) 2017.

Domov
Zdieľať
Diskusia