Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2017, 11:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Na Oscara nominovaná Saoirse Ronan si v humorne ladenej dráme zahrá postavu rebelujúcej tínedžerky. Upútavka na nás pôsobí priaznivým dojmom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

A čo si myslíte vy, pôjde o kvalitný príspevok do žánru?

Režisérkou tejto príjemne vyzerajúcej drámy je mladá Greta Gerwig (Nights and Weekends), ktorá má s réžiou zatiaľ len minimálne skúsenosti, ale veríme, že nás všetkých môže milo prekvapiť. Príbehovo v snímke Lady Bird nahliadneme do života Christine McPherson (Saoirse Ronan) a na jej problematické dospievanie. Ronan z upútavky pôsobí rebelujúco, no istým spôsobom zároveň vo svojej mladíckej nerozvážnosti aj veľmi roztomilo a inteligentne, i keď má sama o sebe zjavne mnohé pochybnosti.

Pripravovaný projekt Grety Gerwig pravdepodobne do žánru neprispeje ničím novým či prevratným, ale určite môže ísť o kvalitnú drámu, pri ktorej si azda i kvalitne oddýchneme. Okrem Saoirse Ronan vo filme uvidíme aj hercov, ako Lucas Hedges (Manchester by the Sea) a Timothee Chalamet (Call Me By Your Name). Svoju premiéru Lady Bird odštartuje na Medzinárodnom Filmovom Festivale v Toronte a do amerických kín by sa film mal dostať už 10. novembra (listopad) 2017. Prijali by ste podobne ladenú drámu aj do tunajších kinosál?


Na Oscara nominovaná Saoirse Ronan si v humorne ladenej dráme zahrá postavu rebelujúcej tínedžerky. Upútavka na nás pôsobí priaznivým dojmom
Zdroj: A24
Domov
Zdieľať
Diskusia