Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. novembra 2017 o 5:06
Čas čítania 0:00
Adam L.

Údajný prelet UFA nad Britániou inšpirovalo spoločnosť Sony k vytvoreniu seriálu Rendlesham, ktorý povedie režisér Doctora Who

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

O incidente svojho času písali všetky veľké médiá

Píše sa rok 1980. Väčšina ľudí v Británii si užíva v pokoji vianočné sviatky. Nenápadnú dedinku neďaleko Londýna pozmenil incident známy ako Rendlesham Forest. Nad americkou vojenskou základňou sídliacou v lese, malo preletieť UFO. Niektorí tvrdia, že vojaci s nimi nadviazali kontakt. Asi najdôležitejšou osobou v tomto prípade je dodnes žijúci bývalý plukovník Charles Halt. Ten sa vzdal kariéry a dodnes sa snaží všetkých presvedčiť o tom, že UFO skutočne videl. A nielen to. Americká vláda podľa neho o všetkom vie, informácie však zámerne tají. Síce záhadné svetlo videli viacerí ľudia, dnes sa hovorí len o malom meteorite alebo tajných vojenských skúškach. Nech je to ako chce, celý prípad je príťažlivý nielen pre ľudí, ale aj pre filmových tvorcov.

Údajný prelet UFA nad Britániou inšpirovalo spoločnosť Sony k vytvoreniu seriálu Rendlesham, ktorý povedie režisér Doctora Who
Zdroj: BBC

Práve v tejto príťažlivosti záhad našla produkčná spoločnosť Eleventh Hour Films a divízia Sony potenciál. Vznik seriálu je naplánovaný na rok 2020, kedy bude mať udalosť 40. výročie. Podľa magazínu Variety bol oslovený režisér Joe Ahearne, ktorý má za sebou úspešný seriál Doctor Who. „Keď ma producenti upozornili na tento mimoriadny kus britskej histórie, ostal som šokovaný. To isté chcem vyvolať ja v divákoch“, povedal Ahearne. Naopak producenti zas o ňom hovoria ako o jednom z najlepšom sci-fi režisérov súčasnosti. Už nám neostáva než dúfať, že sa nám naša trpezlivosť vyplatí.

Domov
Zdieľať
Diskusia