Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2018, 21:46
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Felicity Jones chce Oscara. V novej dráme sa stáva právničkou, ktorá sa snaží zmeniť zákony USA a zamedziť diskriminácii ženského pohlavia

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na plátna kín sa dostane ďalšia silná ženská hrdinka. A upútavka nikoho nenechá na pochybách, že sa pôjde po cenách.

Bude sa v tomto prípade útočiť na Oscarov? Po zhliadnutí traileru je jasné, že nepochybne áno. Dráma podľa skutočných udalostí On the Basis of Sex sa bude zaoberať životom Ruth Bader Gindburg (Felicity Jones).

Táto mladá právnička sa s pomocou svojho manžela Martyho (Armie Hammer) pokúsi takmer o nemožné: na najvyššom súde chce dosiahnuť zrušenie diskriminácie ľudí na základe ich pohlavia.

 

Snímku režíruje Mimi Leder (The Leftovers) a zahrajú si v nej aj Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Stephen Root a Cailee Spaeny. Ako sme naznačili vyššie, snímka bude mať určite zálusk (nielen) na oscarové nominácie. A trailer tieto domnienky len umocňuje.

Dostávame totiž zaujímavý a dôležitý historický príbeh o závažnej téme, ktorá rezonuje dodnes, navyše so silnou ženskou hlavnou hrdinkou. Je možno škoda, že ukážka pôsobí až príliš akademickým dojmom a že materiál až príliš kričí, že z neho bude ďalšia oscarovka. 

Napriek tomu však film vyzerá zaujímavo a nepochybujeme, že Felicity Jones bude opäť žiariť. Americká premiéra je stanovená na 25. decembra (prosinec) 2018.

Felicity Jones chce Oscara. V novej dráme sa stáva právničkou, ktorá sa snaží zmeniť zákony USA a zamedziť diskriminácii ženského pohlavia
Zdroj: Focus Features

Domov
Zdieľať
Diskusia