Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2018, 13:14
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Policajtovi sa na tiesňovú linku dovolá unesená žena a začína súboj s časom. Tiesňové volanie je skvelým thrillerom, ktorý musíte vidieť

FILMY A SERIÁLY THE GUILTY
Uložiť Uložené

Festivalovými vavrínmi ovenčený thriller vám dodá poriadnu dávku adrenalínu.

Vynikajúci dánsky thriller Tiesňové volanie (v anglicky hovoriacich krajinách pod názvom The Guilty) si na naše stránky už cestu našiel, keďže sme vám naň priniesli našu nadšenú recenziu.

Pokiaľ ste však film Gustava Möllera nezachytili na Art Filme, nezúfajte. V októbri si ho budete môcť vychutnať aj v našich kinách. O čom ale snímka vlastne je?

Asger Holm (Jakob Cedergren) je policajt, ktorý pracuje na linke tiesňovej pomoci. Práca je to pomerne rutinná, ale jedného dňa sa všetko zmení. Dovolá sa mu totiž unesená žena. Začína súboj s časom, kedy sa hlavný hrdina snaží dopátrať k polohe dotyčnej a pomôcť jej.

Ako môžete vidieť už z traileru, film je značne minimalistický a celý sa odohráva v jednom priestore. Režisérovi však stáči aj málo na to, aby rozhoral neuveriteľne napínavú jazdu, pri ktorej vám bude srdce búšiť ako o závod.

Film si odniesol množstvo ocenení zo zahraničných festivalov (Na Art Filme obdržal ocenenie Modrého anjela) a rozhodne by ste si ho v kinách nemali nechať ujsť. Do našej distribúcie sa dostane 18. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia